Senator AUR: Vor să ne îmbolnăvească trupurile. Certificatul verde atestă condiția de sclavi

Laurentiu Gheorghe | 24.11.2021

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a publicat pe Facebook un mesaj prin care declara că certificatul verde este „un buletin atestând condiția de sclavi” și o „patalama de segrerare”.

Pe aceeași temă

Lavric a mai spus, în înregistrarea video, că „nemernicii aceștia” vor să ”ne îmbolnăvească trupurile”, nefiind clar la cine face referire.

Senatorul Alianței pentru Unirea Românilor susține că din șase în șase luni românii ”vor fi duși cu zăhărelul” și li se va spune că ”mai e nevoie de un rapel”. Senatorul AUR susține despre vaccinarea COVID-19 că românii ”vor fi îndopați cu viruși atât de mult încât vor deveni vectori de răspândire a epidemiei”.

Lavric mai cataloghează certificatul verde drept: ”legitimație consfințind statutul de robi”, ”înscris menit a le da satisfacție celor care cred că ne pot păcăli”, ”expresie a unui act viclean, de samavolnicie ascunsă”, ”războiul de acum este unul spiritual: îți vinzi sufletul sau ba!”.

Context

Sorin Lavric a înregistrat și alte derapaje de-a lungul timpului. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România a avertizat Senatul României că Sorin Lavric a adus un omagiui lui Valeriu Gafencu, membru activ al Mișcării Legionare, la 100 de ani de la nașterea sa, scrie G4Media.ro.

Într-o intervenție politică pe 24 februarie la tribuna Senatului, Lavric l-a numit pe Gafencu ”sfânt al închisorilor” și ”o figură legendară în universul carceral”, ”simbolul jertfei creștine” și ”plămada mistică cea mai convingătoare”.

Institutul atrage atenția în comunicat că Valeriu Gafencu a fost membru activ al Mișcării Legionare, care a ”incitat cu pistolul în mână elevi din liceele ieșene” să se alăture loviturii de stat în timpul rebeliunii legionare din 1941.

Uniunea Scriitorilor din România l-a dat afară pe Sorin Lavric, secretarul AUR, după ce presa a publicat fragmente jignitoare și discriminatorii din scrierile acestuia și s-a delimitat de afirmațiile lui Lavric.

Libertatea a scris că Sorin Lavric, unul dintre liderii Alianței pentru Unirea Românilor, susține că romii sunt ”o plagă socială”, iar bărbații nu caută în femei ”deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea”, pentru că, în viziunea liderului AUR „o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor” (extras din Decoct de femeie, o carte publicată de Lavric în 2019 la Editura Ideea Europeană).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22