Senator liberal: Avem semnale de fraudă electorală în Neamţ, în fieful lui Arsene

Redactia | 29.09.2020

Prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, senatorul Eugen Ţapu-Nazare, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că există semnale că în judeţul Neamţ ar fi fost fraudate alegerile în mai multe localităţi prec

Pe aceeași temă


"Am câştigat 33 de primării, comparativ cu 25 în 2016. Ar fi trebuit să câştigăm mult mai multe primării, dar adversarii politici nu s-au dat înlături de la nimic ca să îşi păstreze jilţurile şi aici mă refer chiar la fraudă electorală pe care Arsene şi PSD au aplicat-o la scară largă în judeţul Neamţ. Avem exemple începând cu Borca, Bârgăoani, Dobreni şi până la Valea Ursului sau Oniceni. Am dat în lucru la jurişti, se analizează şi vedem ce putem face. S-a umblat cu bani mulţi... Un personaj ca Arsene ar fi trebuit să fie istorie începând cu 27 septembrie. Pentru că nu mai putem să ţinem judeţul Neamţ în subdezvoltare şi sărăcie", a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a precizat că decalajul care a crescut între rural şi urban, în favoarea ruralului, în ultimele ore de vot - fapt inedit în judeţul Neamţ - poate fi interpretat şi printr-o posibilă fraudare a alegerilor.

"Susţin şi eu analiza despre posibila fraudare a alegerilor", a declarat Mugur Cozmanciuc.

Conform numărătorii paralele, PNL Neamţ a câştigat 33 de primării din judeţ, inclusiv cele 2 municipii - Piatra Neamţ şi Roman - dar şi oraşul Roznov, scorul fiind mult mai bun faţă de alegerile locale din 2016.

Social-democraţii au câştigat 43 de primării de comune din cele 78 şi doar 2 oraşe: Bicaz şi Târgu Neamţ.

USR PLUS a obţinut 2 funcţii de primar, la Săbăoani şi Tazlău, PRO România are primar în comuna Crăcăoani iar PMP are primar în comuna Gârcina.

Un singur candidat independent a ieşit primar. Pentru a doua oară consecutiv, Daniela Ursache a fost aleasă primar al comunei Taşca.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22