Senator USR, amenințat cu moartea de pădurari în timp ce documenta tăieri ilegale de arbori

Laurentiu Gheorghe | 05.09.2020

Mihai Goțiu, senator USR, spune că a fost urmărit și amenințat de pădurari, vineri, în timp ce documenta tăierile ilegale de păduri în Munții Gilăului, pe valea Someșului Rece, în județul Cluj.

Pe aceeași temă

„Ieri, de față cu mine, după ce tocmai filmasem tăieri ilegale din județul Cluj, omului cu care eram i s-a transmis, de pădurarul care ne-a urmărit toată ziua, «să-și amintească de 2 noiembrie anul trecut», adică de… Sâmbăta Morților; pe teren am ajuns după ce am aflat că inspectorii Gărzii Forestiere Cluj au primit amenințări săptămâna asta de la pădurarii Ocolului Silvic Horea Apuseni (privat), care administrează suprafețe uriașe în judeţele Alba şi Cluj, despre care presa locală (din Alba şi Cluj) a scris că ar fi controlat şi protejat de deputatul PNL de Alba, Corneliu Olaru (membru și în Comisia pentru Agricultură și Silvicultură din Camera Deputaților)”, a spus, sâmbătă, Mihai Goţiu.

Potrivit unui comunicat al USR, pădurarul ar fi angajat al Ocolului Silvic Horea Apuseni.

„Pădurarii l-au urmărit şi au încercat să-l intimideze, vineri, 4 septembrie, pe senatorul USR Mihai Goţiu, în timpul documentării unor tăieri ilegale de păduri din Munţii Gilăului, pe valea Someşului Rece, în judeţul Cluj. După ce a descoperit şi a filmat cioate care prezintă indiciile unor tăieri ilegale, uneia dintre persoanele care se aflau cu Mihai Goţiu în pădure i s-a transmis (de faţă cu senatorul USR care a filmat o parte din incident) „să-şi amintească de 2 noiembrie anul trecut”, dată la care, potrivit Calendarului Ortodox, a fost Sâmbăta Morţilor. Potrivit informaţiilor preliminarii, pădurarul ar fi angajat al Ocolului Silvic Horea Apuseni SRL, care administrează mari suprafeţe de pădure din judeţele Alba şi Cluj, ocol silvic privat despre care presa a relatat că ar fi controlat şi protejat de deputatul PNL de Alba Corneliu Olaru, membru al Comisiei pentru Agricultură şi Silvicultură din Camera Deputaţilor”, se arată în comunicatul USR.

Mihai Goţiu spune că va sesiza organele competente.

„Evident, voi sesiza oficial Ministerul şi Garda Forestieră. Voi solicita un control extins în toată zona. Şi mă voi lupta ca «DNA-ul Pădurilor» să devină cât mai repede realitate. Dar, până atunci, mă bazez şi pe sancţiunea voastră: pe 27 septembrie şi pe 6 decembrie: LA VOT! Şi să nu vă mai plângeţi că rămânem fără păduri dacă îi mai votați tot pe cei care susțin jefuirea și distrugerea pădurilor, care îi acoperă pe pădurarii de genul celui care a încercat să ne intimideze azi, care blochează DNA-ul Pădurilor şi legile anti-hoţie! Şi care se mai şi aşteaptă să primească pensii speciale pentru «munca» lor «în slujba cetăţenilor»”, arată Mihai Goţiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22