Senatorii au votat pentru numirea lui Radu Boroianu la sefia Institutului Cultural Roman. Boroianu este sustinut de PSD

T.d. | 28.04.2015

Pe aceeași temă

Cu 64 de voturi “pentru” si 49 “impotriva”, Plenul Senatului a votat, marti, pentru numirea lui Radu Boroianu – propunerea PSD – in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).

De cealalta parte, propunerea PNL pentru sefia ICR, Iulian Tanase, a primit 49 de voturi “pentru”. Votul a fost secret, cu buletine de vot. 117 senatori au votat, din cei 168 prezenti in plen, iar patru buletine de vot au fost anulate, potrivit  Romania Libera.

Votul a avut loc dupa ce Lilian Zamfiroiu a decis sa demisioneze de la sefia ICR. El ar urma sa fie numit ambasador la Vatican, potrivit unor surse.

Marti, atat Radu Boroianu (PSD), cat si Iulian Tanase (PNL) au primit aviz favorabil in Comisiile de Cultura si de Politica Externa din Senat, pentru sefia ICR.

Luni a aparut informatia potrivit careia Boroianu – vicepresedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR) condus de presedintele Senatului, Tariceanu – ar fi favorit pentru preluarea conducerii Institutului Cultural Roman.

“Mi-ar placea sa pot face declaratii atunci cand lucrurile sunt sigure, deocamdata ele sunt la nivelul la care il vedeti dumneavoastra si nu imi face placere sa spun nici alba, nici neagra”, a declarat Boroianu luni.

Radu Boroianu a spus ca “este unul dintre administratorii culturali cunoscuti in Romania”.

“Sigur ca numele meu a fost vehiculat, dar sunt proceduri care sunt complicate. Intai sa vedem daca se formalizeaza macar”, a mai spus vicele PLR.
 

PNL acuza un troc politic la ICR

Demisia directorului Institutului Cultural Roman (ICR) este parte a trocului politic dintre premierul Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.

Gorghiu a spus ca liberalii vor veni randul lor cu o propunere, incercand sa gaseasca o persoana care sa nu fie membru de partid.

"(...) astazi am luat decizia, in sedinta de fuziune, sa facem un demers pe care noi l-am facut si atunci cand s-a pus problema votului la Curtea Constitutionala a Romaniei pentru postul vacant in cadrul CCR. Dupa cum stiti, cel care era din partea PSD director al ICR si-a inaintat demisia, acesta fiind o alta parte a trocului politic dintre Tariceanu si Ponta. Adica dl director PSD de la ICR isi da demisia, Tariceanu il ajuta pe Ponta cu cazul Sova, si uite, ce surpriza! Domnul Boroianu din partea d-lui Tariceanu este propus director la Institutul Cultural Roman. Vedeti inca un exemplu prin care PSD ne arata dispretul fata de o institutie importanta si propune un om politic doar ca sa-i multumeasca d-lui Tariceanu pentru servilismul de care a dat dovada in indeplinirea obiectivelor stabilite de PSD", a declarat Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22