Senatorii vor sa amelioreze functionarea justitiei si infiinteaza un grup de lucru

Tudor Despina | 12.10.2015

Senatorii vor sa “amelioreze” functionarea justitiei, dupa ce au aprobat, luni, infiintarea unui Grup de lucru legislativ in acest sens. Initiativa ridica semne de intrebare, date fiind multiplele incercari ale Parlamentului de a interveni in mersul sistemului judiciar.

Pe aceeași temă

 

Infiintarea “Grupului de lucru pentru identificarea solutiilor legislative privitoare la ameliorarea functionarii Justitiei” a fost aprobat in sedinta Biroului permanent al Senatului de luni, potrivit Agerpres.

 

''Astăzi, la propunerea președintelui Senatului, am aprobat înființarea Grupului de lucru pentru identificarea soluțiilor legislative privitoare la ameliorarea funcționării Justiției, (...) urmând ca pe parcursul acestei săptămâni grupurile parlamentare să își desemneze reprezentanții în Grupul de lucru, ca el să devină funcțional. Prima întâlnire este stabilită pentru 29 octombrie, la ora 10,00, pentru constituirea în sine și pentru a lua cunoștință de primele aspecte", a spus vicepresedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru.

 

Necesitatea unui astfel de grup de lucru, a mai aratat Chelaru, a venit ca urmare a intalnirilor pe care conducerea camerei superioare a Parlamentului le-a avut, recent, cu reprezentanti ai institutiilor judiciare.

 

"După cum știți, pe parcursul ultimelor săptămâni, la inițiativa Biroului permanent al Senatului și a președintelui, au avut loc întâlniri cu toate categoriile profesionale din lumea Justiției și a reieșit nevoia înființării unui organism de lucru, de colaborare și de cunoaște a instituțiilor, a ideilor și a metodelor prin care într-un grup de lucru comun putem identifica soluții legislative pe care noi să le punem în practică astfel ca Justiția să funcționeze cât mai aproape de parametrii și de nevoile societății", a continuat social-democratul.

 

De altfel, seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu s-a remarcat in ultima perioada prin numeroase critici deschise la adresa DNA, a Inaltei Curti si a sistemului judiciar in ansamblul sau.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22