Senatorul Dan Șova scapă de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub control judiciar

Vlad Toma | 08.02.2016

Magistrații ICCJ au hotarat astazi anularea arestului la domiciliu în cazul senatorului Dan Șova. Decizia este definitive, Șova urmând să fie cercetat sub control judiciar.

Pe aceeași temă

 

Din cei trei judecători ai ÎCCJ, doi au decis schimbarea măsurii de cercetare, în timp ce al treilea a optat pentru menținerea arestului la domiciliu, anunță B1 Tv.

 

DNA arata, intr-un comunicat transmis acum o săptămână, ca senatorul PSD Dan Sova a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in dosarul CET Govora.

 

DNA arată de asemenea că, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

 

Procurorii mai arata ca aceste contracte nu se justificau deoarece centrala de energie termică CET Govora SA dispunea de un departament juridic în care își desfășurau activitatea 6 juriști.

 

DNA mai precizează că din probele administrate a rezultat că cea mai mare parte a banilor primiți de Șova au fost orientați către stingerea unei datorii rezultate din cumpărarea unui imobil în București.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22