Senatorul Șerban Nicolae (PSD) propune din nou amnistia şi graţierea pentru pedepse mici

Vlad Toma | 24.06.2016

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat aseara, la Antena 3, ca va pune din nou problema aministiei si gratierii in Parlament, pentru detinutii cu "pedepse mici, pentru fapte care nu pun in pericol siguranta persoanei," deoarece penitenciarele Romaniei sunt mult prea aglomerate.

Pe aceeași temă

 

Senatorul si-a motivat gestul prin faptul ca CEDO va continua sa sanctioneze Romania pentru conditiile din penitenciarele romanesti.

 

CEDO, atunci când se satură de mulțimea spețelor pe aceeași temă, pune în vedere acest spectru al unor sancțiuni foarte drastice dacă nu se iau masuri. Vreau să fac o precizare. Ceea ce se reproșeaza României e legat de politica penală a statului român, care e represiv…

 

Arestul preventiv e folosit în exces, aproape pentru orice... Măsurile preventive, pedepsele foarte mari în condiții foarte grele, fac ca de fapt sancțiunea să se transforme într-un tratament umilitor, degradant și agresiv”, a spus senatorul PSD, la Antena 3, in emisiunea Sinteza zilei.

 

In urma acestei introducerii, senatorul a reluat ideea unui proiect legislativ legat de amnistie şi graţiere colectivă.

 

Avem penitenciare cu peste 200% depășită capacitatea… Pedeapsa e privarea de libertatea, nu umilirea, degradarea, tratamentul inuman. Nu o să mă feresc, o să spun public. Pun din nou problema unei amnistii. E vorba de pedepse mici, pentru fapte care nu pun în pericol siguranța persoanei”, a mai spus Nicolae.

 

Declaratiile senatorului PSD au fost facute dupa ce Raluca Pruna, ministrul Justitiei, a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca statul roman ar putea fi sanctionat cu 80 de milioane de euro pe an din cauza conditiilor din inchisori daca pana in septembrie nu convinge CEDO ca incearca sa imbunatateasca situatia acestora. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22