Senatorul PSD Daniel Savu: Stenogramele din dosarul de la Prahova nu au legatura cu Ponta. Daca au, nu contin nimic in neregula

M. B. | 10.06.2015

Pe aceeași temă

Stenogramele apărute în cazul Adrian Semcu, reținut de DNA în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului, nu au legătură cu Victor Ponta, susține senatorul PSD Daniel Savu, într-un comunicat transmis miercuri seara, imediat după apariția în presă a unor convorbiri în care sunt amintiți foștii lideri USL, Ponta și Crin Antonescu.

 

"Sunt discuții între Semcu și Crin, probabil, dar sunt despre pregătirea și desemnarea candidaților USL pentru alegerile locale din 2012", spune Savu, care adaugă că, dacă aceste stenograme sunt reale, "nu par să conțină nimic în neregulă".

 

"Speculațiile sunt nefondate - acolo, din ce îmi dau seama, Semcu și Antonescu vorbesc despre candidații pentru alegerile locale. Nu e nimic altceva. Acele discuții, dacă vă aduceți aminte, au fost multe și intense. Liberalii voiau să aibă și ei cel puțin un candidat - PNL îl voia la județ pe Semcu în locul lui Cozma. Și la municipiu o voiau pe Cătălina. Asta e tot. De aici până la alte speculații e drum lung. Colegii liberali, dacă sunt de bună credință, pot confirma acest lucru. S-a și măsurat, în sondajele de opinie, care dintre variante erau mai bune la vremea respectivă", a afirmat senatorul PSD.

 

Reamintim ca in interceptarile de la dosar, Semcu relateaza o convorbire pe care ar fi avut-o in 2011 cu Crin Antonescu si in care fostul lider liberal ar fi invocat o discutie cu Victor Ponta despre contractul pe care firma lui Iulian Hertanu sau trebuia sa il castige in Prahova.

 

Actualul presedinte al Senatului este si el amintit de procurori, potrivit Hotnews, anchetatorii spunand despre un alt personaj implicat in dosar (omul de afaceri Gheorghe Boeru, reyinut si el miercuri in acest dosar), ca "este trimisul special al lui Călin Popescu Tăriceanu".

 

Adrian Semcu si Gheorghe Boeru au fost retinuti in dosarul in care este inculpat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu. Procurorii sustin ca in perioada august 2010 - aprilie 2011, in schimbul unei sume de bani, Semcu, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti si in intelegere cu inculpatul Boeru Gheorghe, reprezentantul SC ROMAIR CONSULTING SRL Bucuresti, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene.

 

Contractul, in valoare de 25.085.000 lei, intitulat "Asistenta tehnica pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrari" face parte din proiectul european "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova" (avand ca autoritate contractanta SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti).

 

In luna ianuarie 2012, Semcu Adrian Emanuil ar fi primit de la Boeru Gheorghe suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro), mai spun procurorii.

 

CITITI SI:

Hotnews: Numele lui Victor Ponta si Crin Antonescu apar in interceptari din dosarul cumnatului premierului

DNA pune SECHESTRU partial pe averea lui Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta si pe cea a lui Sebastian Ghita, Mircea Cosma si Vlad Cosma

Ce CONTRACTE pe bani publici a mai avut compania detinuta de CUMNATUL premierului PONTA . Firma Grossmann Engineering, ABONATA la BANI PUBLICI . Afaceri cu Golden Blitz

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22