Senatorul PSD Timotei Stuparu, trimis in judecata pentru ca a angajat fictiv un consilier

I. P. | 22.10.2015

Senatorul PSD Timotei Stuparu a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casației și Justiție pentru că a angajat fictiv un consilier la biroul său de parlamentar și a încasat salariul aferent postului, potrivit unui comunicat al Parchetului, citat de Mediafax.

Pe aceeași temă

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Timotei Stuparu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual (două acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual (trei acte materiale), înşelăciune (două acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (două acte materiale) şi uz de fals (trei acte materiale).

 

Potrivit procurorilor, Stuparu, în exercitarea mandatului de senator, a completat în fals, la data de 30 aprilie 2013, datele de stare civilă ale persoanei vătămate D.E.I. semnând cu numele acesteia un înscris oficial „Notă” (act oficial fals) prin care încunoştiinţa Direcţia Resurse Umane din Senatul României despre rezilierea unui contract civil încheiat cu persona vătămată.

 

În acest context, el a completat, tot la data de 30 aprilie 2013 pe înscrisul sub semnătură privată „Declaraţie” rubrica referitoare la persoana vătămată în cauză şi a aplicat, în fals, semnătura acesteia la rubrica „Semnătura asiguratului”, înscris folosit la angajarea fictivă a acesteia în cadrul biroului său de parlamentar.

 

Înscrisurile astfel completate şi semnate au fost de natură să inducă în eroare un funcţionar public de la Direcţia Resurse Umane a Senatului României, care a semnat la rândul său documente prin care atesta angajarea persoanei vătămate D.E.I. în funcţia de consilier la biroul parlamentar al inculpatului, începând cu data de 1 mai 2015, context în care un funcţionar al Departamentului economic al instituţiei a întocmit statele de plată din 3, respectiv, 17 iunie 2013.

 

Pe baza documentelor întocmite în fals, Stuparu a obţinut pentru sine veniturile ce figurau ca drepturi salariale cuvenite persoanei vătămate D.E.I.

 

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22