Senatorul Valer Marian, despre Dragnea: A venit si a ramas in PSD din oportunism

I. P. | 11.10.2015

Senatorul independent Valer Marian, fost PSD, a criticat faptul că social-democrații organizează alegeri la care nu există decât un candidat, și l-a catalogat pe Liviu Dragnea drept "semidoct", "oportunist", dar şi "un strateg și un manager electoral veșnic perdant".

Pe aceeași temă

"Liviu Dragnea nu numai că nu are un crez social democrat, dar nu are nici un alt crez ideologic. Singurul lui crez este câștigarea a cât mai mulți bani și a cât mai multă putere pentru a-și realiza acest scop", a declarat Valer Marian.

 

„A venit și a rămas în PSD doar din oportunism politic, dar a menținut tot timpul canale de comunicare cu fostul președinte al PD și al României, Traian Băsescu. În cadrul PSD i-a trădat pe Ion Iliescu și Adrian Năstase în 2005, motiv pentru care a fost promovat de Mircea Geoană în funcția de secretar general al partidului. La Congresul PSD din 2010 l-a trădat însă și pe Mircea Geoană în favoarea lui Victor Ponta, care l-a menținut în funcția de secretar general și apoi l-a promovat președinte executiv al partidului. Nu i-a fost deosebit de loial nici lui Victor Ponta, căutând permanent să-și consolideze propria influență și autoritate în partid”, a adăugat el.

 

În acelaşi timp, senatorul independent a amintit şi de proiectul descentralizării administrative:

„În perioada în care a deținut funcția de vicepremier și de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea a înregistrat un eșec usturător cu proiectul său de descentralizare administrativă și nu a reușit să finalizeze mult trâmbițatul proiect de regionalizare a României. Pecetea eșecului său a constituit-o decizia Curții Constituționale prin care proiectul său de descentralizare administrativă a fost declarat neconstituțional, fiind pur și simplu decimat de înalta instanță constituțională, care a reținut peste 40 de motive de neconstituționalitate.”

 

***

Membrii PSD din toată țara se pregătesc să îşi aleagă, duminică, 11 octombrie, preşedintele. Aproape 533.000 de membri ai partidului sunt aşteptaţi la urne, inclusiv în Republica Moldova, într-un scrutin în care unicul candidat este Liviu Dragnea.

 

Dragnea a rămas singurul candidat la șefia PSD după ce alți doi pretendenți, Șerban Nicole și Daniel Savu, au fost descalificați pentru că nu îndeplineau o condiție introdusă recent în regulament și anume să aibă susținerea organizației din care fac parte și a încă patru filiale din țară.

 

Pentru prima dată președintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-și aleagă liderul.

 

Astfel, au fost amplasate urne de vot în toată țara, iar pentru a-și spune opinia cu privire la viitorul președinte sunt așteptați în jur de 531.000 de membri de partid. Dragnea a precizat vineri că aceștia pot vota indiferent dacă și-au plătit cotizația la partid sau nu.

 

Urnele vor fi deschise duminică între orele 8,00 și 20,00, după care rezultatele votului vor fi centralizate la București.

 

Întrebat dacă președinții de organizații au voie să amenajeze secții de votare la ei acasă, Dragnea a spus că au voie să organizeze "în orice spațiu unde pot avea acces cu documente legale și unde se pot asigura condiții civilizate pentru organizarea alegerilor", dar este interzisă organizarea de secții de vot în restaurante, spații comerciale și școli.

 

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleși și ceilalți membri ai conducerii, președinte executiv, vicepreședinții, secretarul general.

 

Alegerile de duminică reprezinta o premiera in istoria PSD. Dincolo de asta, situatia va supune partidul la un efort logistic si administrat considerabil, urmand ca sectii de vot sa fie deschise in sediile PSD din tara, in birourile parlamentare sau in spatii inchiriate.

 

CITIȚI ȘI: Organizarea PSD pentru votul de duminica: fara buget clar, cu sectii in propriile locuinte

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22