Senatul aproba INTERZICEREA fumatului în spaţiile publice

P.c. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Plenul Senatului a votat ieri o propunerea legislativă semnată de 22 de parlamentari, prin care se interzice total fumatul în spaţiile pubice. Proiectul a fost votat cu 86 de voturi ”pentru”, 8 abţineri şi 30 de voturi împotrivă. Legea va ajunge la Camera Deputaţilor, acesta fiind forul decisional, relateaza Gandul.

 

La propunerea senatorului Dumitru Pelican, liderul grupului senatorilor liberal-conservatori, propunerea legislativă pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice a fost retrimis, in 18 februarie, la Comisia pentru sănătate pentru a fi modificat, în sensul reglementării posibilităţii ca în instituţiile publice să poată fi amenajate totuşi, nişte spaţii speciale pentru fumat.

 

Dacă stai zece ore în această instituţie, sunt zile când am stat şi 12, sunt zile în care am stat foarte puţin, unde să fumez? Chiar nu pot să am un loc amenajat într-o instituţie publică, unui mic, să fumez o ţigară, pentru că (…), atunci când devii dependent de tutun, e tot un fel de drog. Nu poţi să omori un om cu această lege. Lasă-i un locşor, acolo, de fumat!”, argumenta conservatorul, care e fumător.

 

Legea a determinat, atunci, discuţii contradictorii în plenul Senat. Retrimisă la comisia de sănătate, senatorii au decis, pe 10 martie, să păstreze proiectul fără amendamente, în sensul interzicerii totale a fumatului în spaţiile publice.

 

Potrivit propunerii legislative, se interzice complet fumatul în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22