Senatul și Camera Deputaților, paralizate de bătălia lui Dragnea împotriva lui Grindeanu

Dora Vulcan | 19.06.2017

Deși a putut convoca Parlamentul duminica pentru bătălia sa personală de partid dusă cu Grindeanu, marioneta de la Palatul Victoria care a refuzat să mai facă frumos în fața lui, Dragnea a anulat pur și simplu activitatea Senatului și a Camerei Deputaților din cauza acestui conflict care a dus țara în criză.

Pe aceeași temă

 

 Nu pentru că erau extenuați - el și coledzii - ci pentru că lucruri importante pentru negocierea votului la moțiune trebuia să fie discutate în comisii.

 

Ambele sedinte de plen din Parlament programate pentru luni, de la ora 16.00, au fost anulate cu doua ore inainte sa inceapa, motivul oficial fiind ca ar trebui sa lucreze comisiile parlamentare pentru a exista rapoarte pentru mai multe acte normative. P

 

 

Numai că lucrurile nu stau așa, pentru că plenul Senatului insa avea deja o ordine de zi cu proiectel legislative pentru dezbatere si vot..

 

 

Vicepresedintele Senatului Mihai Gotiu (USR) a acuzat coalitia PSD-ALDE ca pune prioritatile de partid in fata prioritatii nationale prin anularea sedintei de plen, potrivit Agerpres.

 

 

 "Suntem in fata unei noi actiuni a aliantei de la putere PSD-ALDE, care au schimbat prioritatile si au pus prioritatile lor interne de partid in fata prioritatii nationale. Au schimbat programul Parlamentului, s-a anulat plenul de astazi (luni - n.r.). S-a anulat sesiunea de intrebari si interpelari pentru maine dimineata. Zic eu, si consideram noi, ca sa poata sa aiba timp sa isi rezolve problemele interne. E drept ca au apelat la colegii de la UDMR ca sa faca aceasta propunere, ceea ce cred ca ne da de gandit si asupra a ceea ce a decis si ceea ce va face UDMR miercuri", a spus Goțiu luni, la finalul Biroului permanent al Senatului.

 

Potrivit celor de la USR, motivul invocat de reprezentantii PSD si ALDE a fost ca si in saptamanile anterioare nu ar fi fost activitate in plen marti dimineata si ca luni dupa-amiaza pot lucra mai multe comisii parlamentare, astfel incat marti sa existe rapoarte pentru mai multe acte normative.

 

Si plenul Camerei a fost anulat. Potrivit programului, in zilele de luni deputatii dezbat de la ora 16.00 doar proiecte cu propunere de respingere, iar de la ora 17.00 au sesiunea de intrebari si interpelari. Plenul cu vot final de marti a ramas in program si se va tine maine.

 

Anularea programului plenului de luni are loc in contextul in care se poarta negocieri inaintea votului pe motiunea de cenzura de miercuri impotriva lui Sorin Grindeanu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22