Senatul trimite documentatia solicitata catre DNA

T.d. | 22.04.2015

Pe aceeași temă

Senatul a trimis miercuri documentatia ceruta de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu doua zile in urma. Potrivit Secretarului general al Senatului, inscrisurile au fost trimise in jurul pranzului. Luni, DNA a trimis o noua solicitare catre Senat, de aceasta data institutia anticoruptie vorbind despre obstructionarea Justitiei.

"In jurul orei 12.00 au plecat de la noi cu seful serviciului juridic prin ordin al secretarului general, semnat", a declarat Secretarul Senatului, Ion Vargau, potrivit HotNews.

De altfel, luni, seful Senatului sustinea ca institutia va da curs cererilor DNA privind documentatia solicitata. Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca Biroul Permanent urma sa dispuna ca secretariatul general al institutiei sa trimita toate inscrisurile solicitate de Directia Nationala Anticoruptie.
 

DNA vorbeste despre obstructionarea Justitiei

DNA a solicitat, luni, din nou Senatului Romaniei documentele legate de votul in cazul lui Dan Sova. 

DNA a trimis Senatului saptamana trecuta doua solicitari, una legata de cazul Dan Șova și o alta care se refera la toate cererile de urmărire penală, reținere sau arestare preventivă, din 2014 si 2015. In solicitarea trimisa astazi se precizeaza ca refuzul de a trimite DNA aceste documente implica infractiunea de obstructionare a justitiei, infractiune pedepsita de Codul Penal.

 "Direcția Națională Anticorupție revine cu o nouă cerere adresată președintelui Senatului dl. Călin Popescu Tăriceanu prin care solicită predarea, în cel mai scurt timp, a unor înscrisuri necesare cauzei în care senatorul ȘOVA DAN-COMAN este cercetat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. (detalii comunicat 494 din 13 martie 2015).

  • DNA cere predarea urmatoarelor documente:

1. Tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul României ca urmare a cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan Coman;

2. Tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul Românei în anii 2014 și 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015.

Cererea de predare de inscrisuri adresata presedintelui Senatului de catre procurorii DNA se intemeiaza pe dispozitiile art. 170 alin 1 Cod Procedura Penala, potrivit caruia: “In cazul in care exista o suspiciune rezonabila cu privire la pregatirea sau savarsirea unei infractiuni si sunt temeiuri de a se crede ca un obiect ori un inscris poate servi ca mijloc de proba in cauza, organul de urmarire penala sau instanta de judecata poate dispune persoanei fizice sau juridice in posesia careia sa afla sa le prezinte si sa le predea, sub luare de dovada”.

In cerere se mai arata ca “refuzul de punere la dispozitia DNA a inscrisurilor solicitate constituie infractiunea de obstructionare a Justitiei (art. 271, alin. 1, lit. b, Cod Penal)”.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22