Şerban Nicolae l-a jignit crunt pe Goţiu: Analfabet, sare mătreaţa din el, prost, nespălat

E.b. | 27.04.2017

Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a rostit o serie de jigniri la adresa senatorului USR Mihai Goţiu, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului din data de 3 aprilie, potrivit unei stenograme.

Pe aceeași temă

 

 

Şerban Nicolae a spus că Mihai Goţiu este ”analfabet”, ”sare mătreaţa din el”, ”îşi întinde mucozităţile pe cămaşă”, este ”prost”şi ”nespălat”.

 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, nu a făcut nimic pentru a tempera situaţia, ci ameninţândul-l pe Goţiu că îi taie microfonul şi că îl dă afară din şedinţa Biroului Permanent. Goţiu l-a acuzat pe Nicolae că este ”avocat al corupţilor”, care, în replică a spus că nu îl deranjează această idee, conform News.ro.

 

Jignirile aduse de Şerban Nicolae lui Mihai Goţiu au avut loc în şedinţa Biroului Permanent al Senatului din 3 aprilie. Deranjat că senatorul USR a spus într-o declaraţie de presă că face legi pentru corupţi, Nicolae s-a dezlănţuit împotriva acestuia.

 

Vreau doar să-mi exprim dezgustul față de gestul unui domn senator care și-a permis ca, într-o conferință de presă, să facă niște afirmații la adresa mea, să spună niște minciuni, cum că eu fac niște propuneri legislative pentru corupți. Pe mine nu mă deranjează că, încercând să fie prețios, se dovedește a fi analfabet și confundă semantica cu semiotica (…) nu mă deranjează nici măcar că doarme în plenul Parlamentului și că sare mătreața din el”, a declarat Şerban Nicolae în şedinţa Biroului Permanent al Senatului din data de 3 aprilie, potrivit stenogramei citată de News.ro.

 

 

 

 

Tăricenu nu pricepe, Nicolae nu rosteşte vreun nume

 

 

 

La remarca lui Tăriceanu că nu a înţeles despre cine este vorba, Şerban Nicolae a replicat că ”de scârbă” nu a rostit niciun nume. ”Este în linia a ceea ce ni s-a mai spus nouă de către un deputat – e adevărat, înainte să-și întindă mucozitățile pe cămașă – că suntem niște hoți, nu mai știu ce ne-a mai zis”, a mai spus liderul senatorilor PSD.

 

Mihai Goţiu l-a întrebat pe Şerban Nicolae dacă la el se referă şi i-a cerut ”să aibă curaj” şi să spună cu nume şi prenume persoana despre care vorbeşte.

 

Cu curajul n-am niciun fel de problemă. Scârba este cea care mă împiedică să pronunț nume. Faptul că unii se comportă ca mucii de pe piept ai lui Nicușor Dan, nu mă interesează”, i-a replicat Şerban Nicolae.

 

La remarca lui Mihai Goţiu că nivelul discuţiei a coborât la un nivel inacceptabil pentru o şedinţă a conducerii Senatului, Tăriceanu i-a luat apărarea lui Şerban Nicolae.

 

”Eu înțeleg, într-o măsură justificată, revolta unora dintre colegi atunci când sunt atacați cu argumente care sunt atât de subțiri, încât, până la urmă, se recurge, din păcate, la calificative pentru a fi explicația mai convingătoare”, i-a replicat Tăriceanu lui Goţiu.

 

 

 

 

"Avocatul corupţilor"

 

 

 

 

Senatorul USR a spus că îşi menţine afirmaţiile cum că Şerban Nicolae este ”un avocat al corupţilor”. ”Așa este, nu pot fi avocatul nici al nespălaților și nici al proștilor, așa că sunteți în siguranță”, i-a replicat Nicolae.

 

Dacă acest lucru este o minciună, vreau să mă dea în judecată pentru minciună, dar încă o dată afirm aici: sunteți un avocat al corupților”, a continuat Goţiu.

 

Domnule președinte, eu nu știu de ce se ridică tonul. Asta este specific țațelor. Nu ideea că sunt avocatul corupților mă deranjează. Eu am spus de minciuni, în sensul că aș fi promovat legi pentru apărarea corupților. Este adevărat, ca avocat, pot să apăr și infractori, pot să apăr și părți vătămate, părți civile. Nu pot să apăr nici proști, nici nespălați”, şi-a continuat Şerban Nicolae seria de jigniri.

 

Călin Popescu Tăriceanu nu a încercat să-i tempereze limbajul lui Şerban Nicolae, ci a spus că ”acesta este nivelul unora şi trebuie să-I tratăm ca atare” şi că ”nutrim speranţa că o să evolueze”.

 

Atunci când Mihai Goţiu a încercat să intervină, Călin Popescu Tăriceanu l-a ameninţat că îi taie microfonul şi că îl dă afară din şedinţă.

 

Goțiu: Domnule președinte, vreau să vă spun și vă pot recomanda și niște...

 

Tăriceanu: Nu, nu vă mai dau cuvântul. Domnule vicepreședinte, nu vă mai dau cuvântul.

 

Goțiu: Domnule președinte...

 

Tăriceanu: Vă rog să încetați. Nu vă mai dau cuvântul. Am încetat. Nu este aici sală de dispută între dumneavoastră și toți membrii Biroului.

 

Goțiu: Da, vreau să se consemneze în stenogramă...

 

Tăriceanu: Se consemnează oricum...

 

Goțiu: În stenogramă... În ședința... Din stenograma...

 

Tăriceanu. Vă opresc microfonul, domnule vicepreședinte. Vă rog să încetați.

 

Goțiu: Vreau să semnalez pe această cale că, în stenograma din data de 13, am fost cenzurat. Deci, ceea ce am spus aici în Birou...

 

Tăriceanu: Nu vă cenzurează nimeni.

 

Goțiu: Aveți pe site stenograma în care se spune acest lucru, că s-a luat microfonul.

 

Tăriceanu: Contribuțiile dumneavoastră prețioase vor fi întotdeauna consemnate, fiți liniștit!

 

Goțiu: ”Imi pare rău, în aceste condiții, sunt nevoit să părăsesc această ședință.

 

Tăriceanu: Nicio problemă, vă rog, sunteți liber să faceți ce considerațI (…) dacă continuați să perturbați ședința, vă poftesc eu afară, să știți.

 

Goțiu: Da, vă rog, chemați oamenii de ordine.

 

În urma acestei dispute, senatorii USR au părăsit şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22