Serban Nicolae spune ca oamenii protesteaza anti-gratiere fiindca le place sa fie manipulati

E.b. | 04.05.2017

„Daca ar fi vorba de un dialog (cu protestatarii din Piata Victorie), le-as spune sa nu cada prada manipularii. E foarte greu sa combati niste absurditati. E vorba de oameni neinformati si care au asa o tendinta, o placere sa fie manipulati".

Pe aceeași temă


 

Este declaratia lui Serban Nicolae, senatorului PSD vizat, miercuri, de protestatari anti-gratiere. Iar asta nu doar pentru ca este seful Comisiei Juridice din Senat, ci si pentru ca unul dintre initiatorii amendamentelor controversate care ar fi dus la gratierea coruptilor.

 

"Serban Nicolae, du-te la parnaie!" era unul dintre mesajele de pe pancartele manifestantilor din Piata Victoriei.

 

Serban Nicolae a adaugat ca si "Italia, Franta au gratiat, au gratiat fapte de coruptie, si nu s-a inflamat lumea" si le-a cerut celor care contesta masura sa incerce sa vada "imaginea de ansamblu". In opinia lui, aceasta imagine ar fi ca nu scapa de inchisoare cei condamnati pentru violente si cei cu pedepse mari, conform ziare.com.

 

 

 

 

Nicolae ironizeaza Guvernul

 

 

 

Nicolae a fost deranjat si de reactia Guvernului in legatura cu amendamentele prin care sunt gratiati coruptii si a spus, ironic, ca probabil ca Executivul vrea sa plateasca amenda CEDO.

 

Nu este prima reactie de acest fel a lui Serban Nicolae la adresa protestatarilor. El i-a contestat inca din primele zile de dupa adoptarea OUG 13 pe cei care au iesit in strada, motiv pentru care a fost si atunci tinta a mesajelor ironice.

 

Serban Nicolae  a fost si sursa multor glume dupa ce a incercat sa ironizeze un gest al liberalilor inspirat de protestele din Piata Victoriei. Astfel, cand acestia si-au aprins lanternele telefoanelor in Parlament, asa cum o facusera sute de mii de protestatari cu o seara inainte, Serban Nicolae le-a spus ca spera ca sunt dispozitivele personale si ca nu consuma astfel banii contribuabililor.

 

 

 

 

Amendamentele 

 

 

 

 

Comisia Juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi "pentru" (PSD si ALDE) si 3 "impotriva" (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

 

Indignati de acest lucru, oamenii s-au mobilizat pe retelele de socializare si au iesit in strada atat la Bucuresti, cat si in alte mari orase ale tarii, cum ar fi Cluj, Craiova si Baia Mare, pentru a protesta impotriva gratierii coruptilor si a le spune parlamentarilor ca nu suntem o tara de hoti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22