Serbia a cerut informații suplimentare privind cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță

Redactia | 12.03.2018

În urma întâlnirii la cel mai înalt nivel româno-sârbă în timpul căreia cei doi președinți au abordat și problema fugii lui Sebastian Ghiță în Serbia, ministrul Justiției Tudorel Toader spune că partea sârbă a solicitat amănunte la natura infracțiunilor.

Pe aceeași temă

 

„Judecătorii au cerut informații cu privire la natura, conținutul, modul de desfășurare a activității infracționale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiției săptămâna trecută, am solicitat Curții de Apel Ploiești informațiile necesare, le-am primit. Astăzi cel mai probabil vom primi originalul documentelor respective si le trimitem în Serbia prin curierat rapid a precizat Toader la Antena 3, referindu-se la stadiul procedurii de extrădare a lui Sebastian Ghiță.

 

De asemenea Tudorel Toader a declarat că subiectul extrădării lui Sebastian Ghiță va fi „inevitabil” discutat și la întâlnirea de la sfârșitul lunii martie cu omologul său din Serbia.

 

Presedintii Klaus Iohannis si Aleksandar Vucic au fost intrebati, joi, in conferinta de presa comuna de la Palatul Cotroceni, daca au discutat despre urgentarea extradarii fostului deputat Sebastian Ghita, prins la Belgrad in urma cu aproape un an. Presedintele Republicii Serbia a precizat ca a transmis intrebarea ministrului Justitiei si va primi raspuns in cursul zilei.

 

Omul de afaceri Sebastian Ghita - retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 si plasat apoi in arest preventiv - a fost eliberat in 26 mai pe cautiune, in baza unei decizii a Curtii Supreme din Serbia, dupa depunerea unei cautiuni de 200.000 de euro. Lui Ghita i-a fost retinut pasaportul si i s-a interzis sa paraseasca Belgradul.

 

Omul de afaceri asteapta o decizie privind cererea de extradare formulata de autoritatile romane. Cand a fost prins de autoritatile sarbe, Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22