Serghei Lavrov: Trimiterea de forte de mentinere a pacii in Ucraina nu este agreata de separatisti

A.g | 23.03.2015

Pe aceeași temă

 Serghei Lavrov, seful diplomatiei de la Moscova a spus ca UE nu va trimite forte de mentinere a pacii decat daca rebelii din estul Ucrainei vor fi de acord cu acest lucru.

 

"Cred ca nu sunt nebuni in UE. (Anterior UE a trimis forte de mentinere a pacii-.red.) numai in situatii in care, ca in Balcani, toate partile conflictului au fost de acord cu asta. UE nu ar merge niciodata in nicio regiune - fie sud-estul Ucrainei sau alt loc - decat daca partile conflictului cad de acord asupra unei asemenea misiuni", a afirmat Lavrov intr-un interviu.

 

Ministrul rus de Externe a mai adaugat ca Guvernul de la Kiev ar trebui sa discute cu autoproclamatele republici Donetk si Luhansk pentru a avea sprijinul acestora pentru misiunea de mentinere a pacii, in loc sa se adreseze Rusiei.

 Moscova a mai criticat in nenumarate randuri cererea Ucrainei catre Uniunea Europeana de a aduce forte de politie externe in regiunea separatista pentru ca acest lucru nu a fost agreat de separatisti.

 

Luni, presedintele ucrainian Petro Porosenko a depus la Consiliul de Securitate al ONU o cerere prin care sa fie trimisa o misiune internationala in Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22