Serverele STS au fost atacate de hackeri. Afectată, Compania Națională de Autostrăzi

Dora Vulcan | 23.04.2018

Site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate fi accesat luni, 23 aprilie, ca urmare a unui atac cibernetic produs luni asupra serverelor Serviciului de Telecomunicații Speciale din România.

Pe aceeași temă

 

 

 

Reprezentanți ai CNADNR au confirmat pentru Știrile ProTV că hackerii au atacat site-ul Companiei, însă aceștia susțin că activitatea de comercializare a rovinietelor nu a fost afectată.

 

Oficialii Companiei Naționale de Drumuri afirmă că - în urma acestui atac - a fost afectată doar partea de prezentare de pe internet.

 

Mai trebuie precizat și faptul că website-ul companiei, www.cnadnr.ro, este găzduit de STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale), care a luat decizia de a suspenda temporar activitatea www.cnadnr.ro.

 

Astfel, specialiștii de la STS urmează să analizeze ce vulnerabilităţi ale site-ului au fost exploatate de hackeri şi care sunt eventualele daune.

 

”Urmare a măsurilor proactive de asigurare a funcţionalităţii site-ului www.cnadnr.ro, găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în cursul zilei de 23.04.2018 a fost identificată o breşă de securitate care ar fi putut fi exploatată de un atac informatic.

 

Menţionăm că site-ul este găzduit pe infrastructura STS şi este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Ca urmare a vulnerabilităţii sesizate de specialiştii STS, de comun acord cu CNAIR, proprietarul şi administratorul site-ului www.cnadnr.ro, s-a luat măsura opririi accesului la conţinutul acestuia până la remedierea problemelor de către administrator.

 

Site-ul va fi accesibil publicului după ce reprezentanţii CNAIR vor confirma că au fost eliminate vulnerabilităţile semnalate şi ulterior executării procedurilor de verificare de securitate.” - se arată într-un comunicat al STS.

 

 STS raspunde, printre altele, de securizarea conversatiilor purtate la cel mai inalt nivel in Romania, atat pe timp de pace, cat si pe timp de razboi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22