Sesiune specială pentru plafonarea pensiilor militarilor şi a indemnizaţiilor pentru mame

Dora Vulcan | 08.08.2017

După o tentativă de convocare, dată săptămâna trecută şi soldată cu eşec, Parlamentul se va întruni de marţi în sesiune extraordinară pentru plafonarea pensiilor speciale ale militarilor, ale indemnizaţiilor de creştere a copilului şi pentru mărirea salariilor poliţiştilor.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor s-a suspendat marţi, din lipsă de cvorum, în condiţiile în care au fost prezenţi doar patru deputaţi, opoziţia refuzând să participe la lucrări,

 

 

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilorAnunţul a fost făcut de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de coaliţie de luni, scrie News.ro.

 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni de la ora 11, urmând ca şedinţa de plen să aibă loc începând cu ora 15.

 

Senatul va avea marţi doar o reuniune a Biroului Permanent, de la ora 14.

 

Prima încercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc săptămâna trecută, însă ea a fost amânată, fără a fi oferite explicaţii.

 

 

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii vor cere suplimentarea ordinii de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului pentru ca Ionut Misa sau Mihai Tudose sa fie convocati sa prezinte executia bugetara pe primele sase luni ale anului si planul de sustinere a cheltuielilor bugetare realizate prin cresterile de salarii.

 

Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, o OUG privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o OUG prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22