Sesiunea extraordinara pentru Codul Fiscal, in ultima saptamana din august, poate

Fara Autor | 17.07.2015

Pe aceeași temă

 

O amânare a intrării în vigoare a Codului Fiscal nu era de dorit, dar o eventuală sesiune extraordinară a parlamentului ar putea fi programată abia în ultima săptămână din august, dacă nu se amână discutarea pentru la toamnă, a declarat pentru FRI Romania Ioan Chelaru, vicepreședintele Senatului.

Presedintele Klaus Iohannis arefuzat promulgarea Codului Fiscal și vineri l-a retrimis in Parlament. Iohannis avertizeaza ca masurile cuprinse in noul Cod vor avea consecinte importante la nivelul mentinerii consolidarii fiscale si ca e nevoie de o atitudine echilibrata care sa nu genereze disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

 

Ioan Chelaru a spus că eventuala sesiune extraordinară pentru rediscutarea Codului ar putea fi organizată în ultima săptămână din august:

"Aşteptăm să ajungă textul şi observaţiile dumnealui în Parlament (...). Recunosc că reprezintă o surpriză faptul că a fost întors în Parlament, în condiţiile în care a avut susţinerea totală a Parlamentului. O vom înregistra la Senat, că este prima Cameră sesizată. Probabil că dacă coaliţia aflată la guvernare într-o şedinţă care sigur va fi convocată va aprecia că este necesar, bănuiesc că la sfârşitul lunii august, în ultima săptămână, când deja Parlamentul lucrează pe comisii, nu în plen, e posibil să fie convocată o sesiune extraordinară. Probabil că va fi analizată în prima şedinţă, raport comisie, şedinţă de plen şi tot în sesiune extraordinară, dacă se consideră că e urgent şi tot în luna august, se poate trece şi de a doua Cameră şi preşedintele să reprimească proiectul modificat sau acelaşi, eu cred că acelaşi, dar în sfârşit, e o părere personală, pentru a fi promulgat", a explicat Ioan Chelaru, pentru RFI Romania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22