Sevil Shhaideh a sosit la DNA pentru noi audieri în cazul Belina

E.b. | 11.10.2017

Vicepremierul Sevil Shhaideh a sosit miercuri la sediul DNA, unde ar urma să aibă loc noi audieri în dosarul "Belina", în care este suspectată de abuz în serviciu.

Pe aceeași temă

 

 


Şi Orlando Teodorovici se află la sediul DNA, ca martor, potrivit propriilor declaraţii, conform News.ro.

 

Prezenţa lui Sevil Shhaideh la DNA are loc în contextul în care premierul Mihai Tudose doreşte înlocuirea sa din Guvern tocmai din cauza problemelor în justiţie, iar joi este programată şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care este aşteptată decizia definitivă pe acest subiect.

 

În aceeaşi situaţie se află şi Rovana Plumb, acuzată în acelaşi dosar.

 

Shhaideh se află pentru a doua oară la DNA în acest dosar, prima dată e a venit la sediul direcţiei în data de 22 septembrie.

 

*******************

 

Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie.

 

 Shhaideh a venit însoțită de avocat, declarând la intrare că a fost convocată pentru ora 14,00.

 

Surse judiciare au precizat că vicepremierul urmează să ia parte la acte procedurale efectuate de anchetatori în dosarul "Belina", în care aceasta este urmărită penal pentru abuz în serviciu, conform Agerpres.

 

În același dosar, s-a mai dispus urmărirea penală față de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum și față de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Gușă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, și față de Alexandrina Anduța Diaconu, registrator-șef în cadrul aceleiași instituții, pentru complicitate la abuz în serviciu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22