Sibiu: Presedintele Klaus Iohannis participa, duminica, la slujba din Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

T.d. | 03.01.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Klaus Iohannis va lua parte, duminica, in Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu, la slujba oficiata de mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, potrivit Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Tatiana Niculescu Bran, a anuntat sambata pe Facebook prezenta lui Iohannis la slujba oficiata in Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu.

Mâine, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă cu hramul Sfânta Treime din Sibiu. Catedrala a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia de la Constantinopol, la scară redusă. De la sfințire și până acum, lăcașul este și sediu al Arhiepiscopiei Sibiului și Mitropoliei Ardealului. Celebrarea liturgică de mâine va fi condusă de mitropolitul Laurențiu Streza”, transmite Tatiana Bran.

Si mitropolitul Adrealului a confirmat prezenta primului om in stat, la Sibiu.

"Domnul președinte ne-a anunțat că dorește să participe la slujba de duminică, în Catedrala Mitropolitană. Ne bucurăm că ne va fi alături. Eu i-am explicat că noi ne rugăm pentru conducătorii țării, indiferent dacă sunt ortodocși sau nu", a declarat sâmbătă mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, conform sursei citate.

Ultima dată când Klaus Iohannis a participat la o slujbă în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, a fost în urmă cu patru ani, în 2011. Atunci el a fost prezent la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Șaguna, alături de Traian Băsescu și Victor Ponta.

Klaus Iohannis nu este primul președinte al țării care participă la slujbe oficiate în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu. Fostul președinte, Traian Băsescu, a sprijinit și refacerea picturii din Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă de la Sibiu este simbolul Mitropoliei Ardealului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22