Siegfried Mureșan: Dragnea minte in privinta renuntarii la pensia speciala de parlamentar

Vlad Toma | 21.12.2016

Europarlamentarul roman Siegfried Mureșan, purtator de cuvant al Partidului Popular European, il acuza pe Liviu Dragnea, presedintele PSD, ca minte atunci cand afirma ca a renuntat la pensia speciala de parlamentar prin demisia pe care si-a dat-o din Camera Deputatilor.

Pe aceeași temă

 

Liviu Dragnea a anuntat zilele trecute ca demisioneaza din functia de deputat, cu o zi inainte de preluarea noului mandat, deoarece astfel intentioneaza sa renunte la pensia speciala de parlamentar.

 

Mureșan considera ca totul se reduce la "populism și ipocrizie politică marca PSD": "Liviu Dragnea nu a renunțat la toată pensia de parlamentar, așa cum a încercat să ne ducă de nas pe toți astăzi, ci doar la pensia echivalentă unei singure zile din cele 1.460 de zile cât a numărat actualul mandat de deputat în Parlamentul României!"

 

Europarlamentarul il acuza pe Liviu Dragnea de minciuna, precizand ca 183 de parlamentari social-democrati s-au numarat printre initiatorii acestei legi si ca PSD a votat acordarea unor pensii speciale de pana la 4.600 de lei/lună/parlamentar.

 

Mureșan considera ca Dragnea minte deoarece "legea spune că beneficiază de pensie specială doar deputații care depun o cerere la Secretariatul General al Camerei Deputaților (Art. 48.1 alin. [10]), deci, dacă Liviu Dragnea nu depune respectiva cerere, pensia specială nu i-ar fi acordată din oficiu, așa că demisia lui de astăzi este inutilă. În al doilea rând, gestul lui Liviu Dragnea este o minciună și deoarece legea spune că „pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar” (Art. 48.1 alin. [4]). În stilul PSD consacrat sunt convins că, în 2020, la finalul mandatului de deputat pe care îl va primi mâine, Liviu Dragnea va uita să-și dea demisia din nou, așa că prevederile legii i se vor aplica adunând actualul mandat fără o zi cu un nou mandat plin."

 

Purtatorul de cuvant al PPE considera ca Liviu Dragnea ar trebui sa renunte la mandatul de deputat pentru 2016-2020 daca este intr-adevar impotriva pensiilor speciale pentru parlamentari.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22