Siegfried Mureșan către Dăncilă: Ne e rușine de modul în care reprezentați România în lume

Laurentiu Gheorghe | 27.01.2019

Europarlamentarul Siegfried Mureșan i-a răspuns lui Dăncilă, care i-a criticat pe aleșii români din PE că dezinformează Bruxelles și că ar trebui să le fie rușine, pentru că ei critică țara odată cu PSD.

Pe aceeași temă

„Da, doamna Dăncilă. Ne este rușine. Ne este rușine de modul în care reprezentați România în lume“, a declarat Mureșan citat de G4Media.ro.

Eurodeputatul PNL a contracarat acuzațiile Vioricăi Dăncilă, transmițându-i acesteia că, de doi ani de zile, Europa întreagă vede cum guvernanții „calcă în picioare legile țării“ ca să scape câțiva infractori de pușcărie. „Europa nu are nevoie de informarea nimănui, lucrurile acestea se văd de la o poștă și se înțeleg fără nicio explicație“, a adăugat el.

„Dumneavoastră sunteți omul politic român care s-a întâlnit cu cei mai mulți lideri europeni îi ultimele luni. Doar dumneavoastră îi puteați dezinforma. Pentru PSD-ALDE a informa corect înseamnă a spune că Dragnea este om cinstit. Nu vom spune asta niciodată. Dragnea este un infractor. Știu că v-a supărat că miniștrii dumneavoastră s-au făcut de râs în Parlamentul European, dar nu trebuia să vă surprindă. Eu știam că se vor face de râs. Și vă spun astăzi că se vor face de râs în fiecare zi a Președinției romane a Consiliului UE“, a mai declarat Siegfried Mureșan.

Premierul Viorica Dăncilă i-a acuzat sâmbătă pe europarlamentarii români din PPE, dar și pe președintele Klaus Iohannis, că au dezinformat Uniunea Europeană în legătură cu situația internă. Într-un interviu pentru Antena 3, Dăncilă a reluat ideea presupuselor condamnări nedrepte, fără să dea vreun exemplu în acest sens, și le-a luat apărarea celor care au făcut pușcărie, deși erau nevinovați, după cum apreciază premierul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22