Siegfried Mureșan (PNL) despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: O decizie total greșită

Laurentiu Gheorghe | 18.05.2021

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan apreciază drept "total greșită" decizia de numire a Vioricăi Dăncilă pe un post de consultant al Băncii Naționale privind aderarea la zona euro.

Pe aceeași temă

El spune că argumentul BNR că Viorica Dăncilă ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European este "paralel cu realitatea" și amintește că în timpul Guvernului Dăncilă europarlamentarii ecologiști participau la proteste organizate față de atacurile PSD la adresa justiției, luau cuvântul în Parlamentul European față de atacurile PSD la adresa justiției și, în plus, toți europarlamentarii ecologiști au votat rezoluția Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justiției, în noiembrie 2018, când Viorica Dăncilă era prim-ministru.

Siegfried Mureșan afirmă că în doi ani, cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie și nu a făcut progrese pe niciunul dintre cele 5 criterii pe care România trebuia să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro.

Pe 4 criterii - stabilitatea prețurilor, stabilitatea cursului de schimb, ratele dobânzilor pe termen lung și convergența juridică - situația la finalul guvernării Dăncilă a fost la fel de proastă ca la începutul guvernării Dăncilă. Pe cel de-al 5-lea criteriu de aderare la zona euro - finanțele publice – lucrurile s-au înrăutățit din cauza măsurilor economice populiste din perioada guvernării Dăncilă care au afectat deficitul bugetar, afirmă europarlamentarul PNL.

El spune că, din aceste motive, faptul că Viorica Dăncilă a fost numit consultant al Băncii Naționale privind aderarea la zona euro este o decizie total greșită.

"Argumentul Băncii Naționale cum că Viorica Dăncilă ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European este paralel cu realitatea. În timpul Guvernului Dăncilă, europarlamentarii ecologiști participau la proteste organizate față de atacurile PSD la adresa justiției, luau cuvântul în Parlamentul European față de atacurile PSD la adresa justiției și, în plus, toți europarlamentarii ecologiști, 51 din 51, au votat rezoluția Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justiției în noiembrie 2018, când Viorica Dăncilă era prim-ministru.

Dăncilă a fost un prim-ministru foarte slab și un europarlamentar foarte slab, având un singur raport legislativ încheiat în Parlamentul European în 9 ani de mandat. De aderarea României la zona euro trebuie să se ocupe economiști și oameni politici care știu ce fac, nu politicieni incompetenți puși să conducă țara de infractori dovediți", adaugă europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-un mesaj postat pe Facebook.

Fostul premier și președinte al PSD Viorica Dăncilă va fi consultant la Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente din BNR care formează Comitetul de trecere la Euro. La Departamentul de Geopolitică va fi adus un alt social-democrat, Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar, declara pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22