Siegfried Mureșan: Tudorel a început asaltul la independența justiției. Doar Dragnea are de câștigat

Laurentiu Gheorghe | 20.02.2019

Europarlamentarul Siegfried Mureșan comentează adoptarea Ordonanței de Urgență care modifică din nou cele trei legi ale justiției, spunând că PSD se chinuie de 7 ani să pună mâna pe justiție.

Pe aceeași temă

Prin modificarea Legilor Justiției prin OUG, Tudorel Toader a început asaltul final la independența justiției. Singurul câștigător este liderul PSD, Liviu Dragnea, spune Mureșan.

Siegfried Mureșan scrie, miercuri, pe Facebook, că PSD se chinuie de 7 ani să pună mâna pe justiție, de 2 ani și-a făcut o prioritate zero din acest obiectiv alături de ALDE, iar acum "Tudorel a început asaltul final la independența justiției".

"Unde este urgența din aceste ordonanțe date de Tudorel pe ascuns? Ce au de câștigat românii din graba cu care Tudorel modifică legile justiției în dezacord cu recomandările MCV, ale tuturor partenerilor europeni și ale experților independenți? Românii cinstiți nu au nimic de câștigat. Doar Liviu Dragnea are de câștigat", afirmă europarlamentarul.

El mai spune că această coaliție de guvernare s-a compromis în totalitate la nivel european și a compromis președinția română a UE "doar pentru a acapara justiția și a-i face pe plac lui Liviu Dragnea".

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți că Guvernul a adoptat două ordonanțe de urgență - una dintre ele vizează desemnarea candidaților României pentru funcția de procuror european, iar cea de a doua modifică toate cele trei legi ale justiției, modificate deja anul trecut de către PSD-ALDE, precum și unele regulamente pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM).

Una dintre cele mai importante modificări este că la funcțiile de conducere din parchete, începând cu funcția de procuror general, pot candida și judecători care au fost procurori, iar avizul nu va mai fi dat de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cum se întâmplă acum, ci de către plenul CSM.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22