#șîeu: Ziua când la ora 15:00, timp de 15 minute, zeci de mii de români își întrerup activitatea

Laurentiu Gheorghe | 15.03.2019

Protestul „România vrea autostrăzi” inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, a atras de la simpli cetățeni la mari companii care au anunțat că timp de 15 minute la ora 15 își vor întrerupe activitatea.

Pe aceeași temă

Sub sloganul #șîeu, protestul celui care va inaugura azi la ora 15:00 primul metru de autostradă construit în Moldova în localitatea Cumpătura, județul Suceava, expresie a exasperării românilor față de lipsa cronică a investițiilor în infrastructură.

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat zeci de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova, relateaza nes.ro

Firme din toate domeniile, care au mii de angajaţi, au anunţat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea.

De asemenea, s-au alăturat protestului Consiliul Judeţean Braşov şi mai multe primării, cele mai mari fiind cele din Iaşi, Braşov şi Târgu Jiu, potrivit News.ro.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” care construieşte un spital la Bucureşti, protestează, la ora 15.00, în faţa Ministerului de Finanţe.

În plus, s-au alăturat protestului sindicaliştii de la ROMATSA şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.

Și Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST – a anunțat vineri dimineață că se alătură apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă faţă de lipsa autostrăzilor din România.

„2.000 de oameni mor anual pe şoselele din România. Câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Noi tot înghiţim şi stăm tăcuţi. Dacă un angajat nu-şi ia leafa în ziua stabilită ce se întâmplă? Sau dacă firmele mele nu virează banii la stat pe data de 25 în fiecare lună? Dar cine răspunde că nu avem autostrăzi? Chiar că suntem luaţi de proşti”, a afirmat Ştefan Mandachi la iniţierea protestului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22