Silvian Ciuperca, seful CJ Ialomita, ridicat de procurorii DNA

P.c. | 10.02.2015

Pe aceeași temă

Silvian Ciuperca (PSD), seful Consiliului Judetean Ialomita, a fost ridicat de procurorii DNA si va fi adus la sediul central al institutiei. Ciuperca este anchetat intr-un caz mai vechi fiind suspectat ca ar fi intervenit la seful ANAF Ialomita pentru rezolvarea unor probleme. Alaturi de presedintele CJ  a fost dus la audieri si directorul executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Ialomita, Cezar Gheorghe Valcanrelateaza Hotnews.

 

Ciuperca este cercetat de DNA pentru interventii la seful Agentiei Finantelor Publice Ialomita pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Tandarei - SC Ultex SA -, dar si la ANAF nivel central pentru mentinerea in functie a directorului AJFP, precizau surse judiciare in 29 octombrie anul trecut, cand au avut loc perchezitii la sediul CJ Ialomita si Spitalul Judetean. 


Sursele mentionate au precizat ca directorul Ultex Tandarei, Vasile Nitescu, i-a solicitat presedintelui CJ Ialomita sa intervina la ANAF pentru a influenta decizia legata de fabrica, aflata in procedura falimentului, in sensul schimbarii avizului negativ cu privire la vanzarea acesteia intr-unul pozitiv.

 

CITITI SI: DNA Perchezitii la CJ Ialomita si la Spitalul Judetean intr-un dosar de coruptie in care este vizat Silvian Ciuperca, presedintele CJ

 

Aceleasi surse au mentionat ca Silvian Ciuperca, beneficiind de parghiile politice si de o buna relationare cu sefii unor institutii publice, a luat legatura cu seful AJFP Ialomita, Petre Tenea, pentru a sustine interesele Ultex, acesta, la randul sau, solicitandu-i presedintelui CJ sa intervina la nivel central pentru a obtine prelungirea numirii pe functia detinuta.
 

Potrivit surselor, Silvian Ciuperca, cunoscand ca SC Ultex SA, fiind in procedura falimentului, nu putea in mod legal sa incheie noi contracte de vanzare-cumparare, i-a solicitat directorului fabricii sa incheie, in fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o data anterioara (antedatat).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22