Simona Teodoroiu, noul judecator al CCR, a depus JURAMANTUL la Cotroceni. Iohannis: Curtea Constitutionala este un stâlp al DEMOCRATIEI din România

P.c. | 19.02.2015

Pe aceeași temă

Simona Maya Teodoroiu, noul judecator al Curţii Constituţionale, votata ieri de Senat, a depus juramantul, joi, la Palatul Cotroceni. Premierul Victor Ponta urma sa participe la ceremonie. Dupa incheierea ceremoniei preşedintele Iohannis avea programata o deplasare la Laserul de la Măgurele, relateaza Mediafax.

 

Klaus Iohannis a facut urmatoarea declaratie, la depunerea juramantului (conform Administratiei Prezidentiale):


Bun venit, domnule preşedinte al Senatului, domnule vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, domnule preşedinte al Curţii Constituţionale, onoraţi judecători ai Curţii Constituţionale, domnule ministru, doamna judecător, onorată asistenţă. În primul rând, doamna judecător, vă felicit şi vă doresc mult succes în această misiune nobilă de judecător al Curţii Constituţionale a României. Este un lucru evident că vă veţi ocupa, împreună cu colegele şi colegii dumneavoastră, de respectarea Constituţiei României.

 

Nu voi insista asupra acestui aspect. Este, însă, important de subliniat, domnule preşedinte Zegrean, onoraţi judecători ai Curţii Constituţionale, că, după părerea mea, dumneavoastră reprezentaţi ceea ce s-ar putea numi un stâlp al democraţiei din România. Eu cred că munca pe care o depuneţi este extrem de importantă pentru consolidarea democraţiei în România şi vă încurajez să mergeţi mai departe cu toată hotărârea, toată responsabilitatea, cu toată demnitatea şi să dovediţi şi în continuare că ştiţi să faceţi faţă oricăror situaţii dificile. Vă doresc mult succes şi o zi bună!”

 

Simona Maya Teodoroiu, propusă de PSD, a fost aleasă miercuri de plenul Senatului în calitatea de judecător al Curţii Constituţionale. Teodoroiu a obţinut votul favorabil a 87 de senatori, în timp ce Mona Lisa Neagoe, susţinută de PNL, a beneficiat de 73 de voturi. Teodoroiu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie - aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.

 

CITITI SI: VIDEO Votul SECRET CONTROLAT cind interesul o cere. Vezi cum a votat PSD la numirea judecatorului la CCR

 

În Ministerul Justiţiei, Teodoroiu se ocupa, între altele, de coordonarea activităţii de monitorizare şi raportare, în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, coordonarea pregătirii contribuţiei României în domeniul justiţiei, pentru reuniunile miniştrilor în cadrul Consiliilor "Justiţie şi Afaceri Interne", coordonarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA), coordonarea activităţii de elaborare a proiectelor de acte normative având ca obiect ratificarea, aprobarea sau aderarea României la tratatele internaţionale.

 

Teodoroiu a fost, între 2001 şi 2004, director al Direcţiei Afaceri Europene şi Programe şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei, coordonator al activităţilor legate de implementarea programelor Phare pentru sistemul judiciar român, precum şi al altor programe bilaterale. Ea a fost şi membru al Grupului interministerial pentru redactarea Tratatului de Aderare a României la UE, precum şi participant la rundele de convorbiri privind Protocolul de Aderare a României la NATO şi la elaborarea documentaţiei necesare în acest sens.

 

CITITI SI: Dupa saptamani in care au anuntat iminenta schimbarii majoritatii parlamentare, liberalii DAU RATEU in Senat, la votul pentru Curtea Constitutionala

 

Anterior acestei perioade, respectiv între 1998 şi 2001, Simona Maya Teodoroiu a fost expert guvernamental în cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană din cadrul Guvernului. Todoroiu a făcut parte şi din prima echipă română de pregătire şi derulare a negocierilor de aderare la UE.

 

Simona Maya Teodoroiu a fost, din 2002 până în 2009, membru al Delegaţiei României la Curtea Permanentă de Arbitraj, la Haga, iar în 1996 a ocupat poziţia de raportor naţional pentru protecţia juridică a mediului, în cadrul reţelei "Droit de l’Environnement" a AUPELF - UREF (în prezent, AUF), în Dakar, Senegal.

 

Potrivit declaraţiei de avere completate de Maya Teodoroiu în decembrie 2014, prezentă pe site-ul CSM, secretarul de stat deţine un teren agricol de 2,50 hectare în comuna doljeană Podari şi un teren intravilan în Craiova. De asemenea, Teodoroiu are două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 1999 şi, respectiv, 2004, prin valorificarea unei moşteniri. Simona Maya Teodoroiu deţine, conform declaraţiei de avere, 12 conturi şi depozite bancare, ce însumează 188.367 de lei, 89.234 euro şi 7658 de dolari.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22