Sindicalistii de la ROMATSA vor declansa greva generala de la 1 septembrie, dupa ce justitia a declarat initiativa legala

T.d. | 28.08.2015

Pe aceeași temă

Sindicalistii ROMATSA pot declansa greva generala, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au decis vineri caracterul legal al initiativei. Controlorii de trafic aerian au anuntat ca vor intra in greva generala incepand de la 1 septembrie.

Reprezentantii ROMATSA au venit cu 14 revendicari, ei conditionand anularea grevei de solutionarea lor, potrivit Realitatea TV.

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat in greva de avertisment timp de doua ore, aceasta afectand 17 zboruri. Ulterior, ei au anuntat intentia de a declansa greva generala. Astazi, Tribunalul Bucuresti a declarat greva de la ROMATSA ca fiind legala.

Magistratii TB au respins solicitarea Regiei Autonome Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA de constatare a caracterului nelegal al grevei angajatilor.

"Din punctul nostru de vedere, nu ne dorim această grevă. Suntem dispuşi să negociem sâmbătă, duminică, zi şi noapte", a declarat unul dintre liderii de sindicat.

"În timpul grevei, vom avea obligaţia să asigurăm o treime din trafic, plus cele în interes de stat, umanitare, SMURD", a spus un alt lider.

1 septembrie ar urma sa fie data de incepere a grevei generale, daca autoritatile nu solutioneaza problemele inaintate de sindicat.

Fostul director general al ROMATSA, Ion Aurel Stanciu, aprecia in 19 august ca protestele sindicalistilor nu sunt intemeiate, in conditiile in care – spunea el – 12 din cele 14 revendicari au fost solutionate. Ulterior demisiei de la ROMATSA, Stanciu a fost numit secretar de stat in ministerul Transporturilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22