Sindicalistii din penitenciare cer demisia lui Toader. Este acuzat de discriminare salariala

E.b. | 05.08.2017

Sindicaliştii din penitenciare cer demisia lui Tudorel Toader, ministrului Justitiei, si acordarea majorarii cu pana la 15% a salariului de baza si pentru angajatii din penitenciare.

Pe aceeași temă

 
 
 

Ei sustin ca sunt singurii care nu beneficiaza de majorarea hotarata vineri in sedinta de guvern pentru angajatii din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

 

"Practic, agentii si ofiterii de penitenciare raman singura categorie profesionala din acest sector de activitate care nu beneficiaza de aceasta majorare salariala, desi in perioada de consultari initiatorii proiectului si institutiile avizatoare au fost insistent sesizati de catre sindicatele din penitenciare referitor la aceasta problema", sustine Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP)

 

Sindicalistii considera ca ministrul justitiei,Tudorel Toader, este principalul vinovat pentru aceasta forma de discriminare  salariala a angajatilor din penitenciare.

 

"In aceste conditii, una dintre masurile pe care o vom propune marti 08 august 2017 la discutiile cu ministrul justitiei pe tema adoptarii unui pachet de masuri pentru rezolvarea problemelor din penitenciare va fi chiar solicitarea demisiei ministrului justitiei, pentru incompetenta si dezinteres", sustine FSANP.

 

"Intre timp, protestele angajatilor din penitenciare, incepute la 01 august 2017 prin refuzul de a efectua ore suplimentare care va duce inevitabil la blocarea a activitatii penitenciarelor, continua pe durata nedeterminata. Urmeaza pichetari ale penitenciarelor si actiuni de protest la Administratia Nationala a Penitenciarelor si Ministerul Justitiei.

 

Pe lista de revendicari adaugam, alaturi de imbunatatirea conditiilor de munca, eliminarea deficitului de personal si construirea unui cadru legal care sa protejeze angajatii penitenciarelor, eliminarea discriminarilor salariale dar si demiterea ministrului justitiei pentru incapacitatea de a intelege si rezolva problemele din penitenciare", se mai spune in comunicatul sindicalistilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22