Sindicalistii din penitenciare: Tudorel Toader are un dosar penal pentru abuz in serviciu

Redactia | 13.07.2018

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) anunta ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader are un dosar penal pentru abuz in serviciu aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In cauza a fost declansata urmarirea penala in rem.

Pe aceeași temă

 

Reaminntim ca abuzul in serviciu a fost partial dezincriminat prin modificarile facute de PSD-ALDE la Codul penal, ministrul justitiei fiind un sustinator al acestei actiuni. Potrivit unei declaratii a lui Tariceanu de vineri, Toader a vrut scoaterea completa abuzului in serviciu din Codul Penal.

 

"Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor informeaza ca un dosar penal referitor la abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala pe numele ministrului Tudorel Toader se afla deja in lucru la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind declansata urmarirea penala in rem", se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP).

 

Sindicalistii mai transmit ca saptamana aceasta, reprezentantii partii vatamate, respectiv Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, au fost audiati, Tudorel Toader urmand a fi chemat in perioada urmatoare pentru a fi chestionat in legatura cu acuzatiile de abuz in serviciu si de restrictionare a dreptului de reprezentare sindicala.

 

Marti, Federatia a anuntat ca pregateste o noua plangere penala pentru abuz in serviciu pe numele ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Sindicalistii il acuza pe acesta ca intarzie semnarea unui ordin prin care angajatii din penitenciare sa isi primeasca banii pentru orele suplimentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22