Sindicatele blocheaza negocierile pe Codul Muncii si cer demisia ministrului Botis

Fara Autor | 18.01.2011

Pe aceeași temă

Negocierile de la Ministerul Muncii dintre patronate, sindicate si guvern au fost blocate, marti, la scurt timp de la reluarea lor. Reprezentantii patronatelor si sindicatelor sustin ca noul Cod al Muncii si legile privind dialogul social nu fac altceva decat sa le desfiinteze, incalcand pe deasupra si reglementarile UE, relateaza HotNews.ro.
Dupa ce ministrul Muncii Ioan Botis a anuntat intr-o scurta declaratie de presa ca negocierile se desfasoara in ritm sustinut si Codul Muncii va fi gata pana pe 21 ianuarie, la scurt timp liderii patronatelor si sindicatelor au parasit negocierile si au anuntat ca propunerile cu care vine reprezentantul Guvernului sunt inacceptabile si ca parasesc discutiile "cu acest ministru", cerand totodata public demisia lui Botis.
Umar la umar, reprezentantul UGIR-1903, Cezar Coraci, dar si liderul sindical Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, insotiti si de alti lideri ai patronatelor si sindicatelor, s-au aratat indignati de propunerile ministrului Muncii care ar fi, in opinia lor, contrare legislatiei europene, incalcand directivele UE si prevederile dreptului international al muncii.
Acestia sustin ca Guvernul urmareste de fapt sa desfiinteze sindicatele si patronatele, sa evite dialogul social, incalcandu-se astfel toate prevederile acordurilor internationale din domeniu.
"Este un atac la adresa democratiei!", a declarat Coraci, in timp de Bogdan Hossu a amenintat ca "pana acum toata lumea a tinut in frau exprimarea violenta" a nemultumirilor sindicale, dar "se poate manca si bataie in strada, ca in Grecia".
Cot la cot, patronatele si sindicatele au spus ca au negociat impreuna, excluzand reprezentantii Guvernului, si ca vor prezenta rezultatul final al discutiilor premierului Emil Boc, caruia ii vor cere oficial si demisia ministrului Botis.
In plus, acestia s-au aratat convinsi ca "nu exista riscul ca acest Parlament sa accepte asa ceva", anuntand ca vor cere oficial si sprijinul Organizatiei Internationale a Muncii, care sa le ofere asistenta de specialitate.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22