Sindicatele din poliție, alături de Carmen Dan, acuzată că a coordonat violențele din 10 august

Dora Vulcan | 02.09.2018

Sindicaliștii din poliție sunt alături de ministrul Carmen Dan, acuzată că a coordonat represiunea Jandarmeriei din 10 august împotriva protestatarilor pașnici, și spun că fosta secretară este unul dintre cei mai buni miniștri de Interne pe care i-a avut România.

Pe aceeași temă

 

 

 Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor se declară alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, în criza generată de violențele jandarmeriei de la protestul din 10 august, a transmis președintele Federației. El a adăugat că aceasta nu ar trebui să-și dea demisia, așa cum a solicitat, sâmbătă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

 

”Să știți că noi suntem alături de conducerea ministerului, suntem alături de doamna Carmen Dan, pentru că până când nu există o hotărâre a unei instanțe care să spună altceva față de ce este acum, suntem pentru conducerea ministerului și nu altfel”, a declarat, duminică Ionel Babuș, președintele FSDPR, federație care întrunește opt sindicate ale polițiștilor, scrie Mediafax.

 

„La acest moment, procurorul de caz este singurul care instrumentează ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei pe data de 10 august. Deciziile se iau în conformitate cu legea, dar nu neapărat de ministrul Afacerilor Interne (...) Apreciez activitatea ministrului Carmen Dan. Este unul dintre cei mai buni miniștri de Interne pe care România i-a avut”, a declarat și Christian Ciocan, purtătorul de cuvând al FSDPR. 

 

De asemenea, Ciocan a insistat că Jandarmeria acționează în baza legii și i-a luat apărarea colonelului Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române

 

”Domnul colonel Paraschiv a fost acolo în baza unui ordin de misiune şi atribuţiile domniei sale sunt clar stabilite. Eu vă pot spune punctul de vedere personal vizavi de domnia sa, dar nu sunt aici în nume personal. Dacă vreţi punctul meu de vedere vi-l voi spune cu mare drag. Ar fi fost o onoare să servesc sub comanda domnului colonel Paraschiv, dar nu sunt la jandarmi, pentru România", a mai declarat Christian Ciocan, citat de Agerpres.

 

Precizările celor doi reprezentanți ai polițiștilor au făcut aceste precizări în contextul crizei create după mitingul de pe data de 10 august, precum și în contextul în care primarul general, Gabriela Firea, a solicitat, sâmbătă, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

 

Ciocan a revenit în sistemul de relații publice, ca director de comunicare al sindicatelor din Poliție după ce s-a retras în 2010 în urma numeroaselor scandaluri în care a fost implicat și care au făcut deliciul tabloidelor din România, fără nicio legătură cu onoarea uniformei pe care o purta. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22