Sindicatul TVR da in judecata Guvernul pentru obligativitatea platii taxei tv

Vlad Toma | 27.05.2016

Sindicatul pentru Uniunea Salariaţilor TV (SPUSTv) a dat în judecată Guvernul României solicitând emiterea unei Hotărâri de Guvern care sa prevada obligativitatea achitării taxei tv.

Pe aceeași temă

 

SRTV solicită obligarea Guvernului la emiterea actului administrativ normativ – Hotărârea de Guvern prevăzută de articolul 40(5) din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV.

 

Sindicatul arata ca „procedura privind efectuarea controlului, constatarea contravenţiilor, aplicarea sancţiunilor şi penalităţilor de întârziere în cazul sustragerii de la plata taxelor prevăzute la alin. (1) lit. b) de către deţinătorii de receptoare de radio, respectiv de televiziune, se stabileşte prin hotărâre a Guvernului” considerand astfel ca Guvernul ar încuraja neplata taxei tv atat timp cat nu adopta aceasta hotărâre.

 

Sindicalistii considera ca, din cauza pasivitatii guvernului, nu exista pana in prezent o sanctiune juridica pentru neachitarea taxei pentru serviciul public de televiziune.

 

Sindicalistii au trimis de asemenea o scrisoare celor doua camere ale Parlamentului, premierului Cioloş si preşedintelui Iohannis, transmitandu-le acestora ca managementul TVR din ultimii ani este vinovat de actuala situatie a televiziunii, din cauza unor fapte ilegale, posibile si din cauza lipsei de control a statului. 

 

SPUSTV le transmite celor mentionati mai sus o serie de intrebari in privinta managementului TVR din ultimii ani, in privinta problemelor legate de personal, a unor contracte semnate de TVR cu diferite firme - pe care sindicalistii le considera paguboase -, a faptului ca in ultimii ani conducerile TVR nu au reusit sa mai produca emisiuni noi de calitate etc

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22