Sirianul Yassin Mohamad, implicat in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, RETINUT de DNA. Mohamad e acuzat de trafic de influenta

T.d. | 03.04.2015

Pe aceeași temă

Sirianul Yassin Mohamad, implicat in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Mohamad este acuzat, alaturi de Tahli Fadel, de trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat DNA, Yassin Mohamad ar fi cerut direct sau prin intermediul lui Tahli Fadel, 2.000.000 de euro, pentru o presupusa influenta exercitata asupra organelor judiciare. Procurorii sustin ca Mohamad pretindea ca poate anula o hotarare de condamnare la inchisoare in cazul unei alte persoane.

Cei doi inculpati urmeaza a fi dusi, vineri, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Fadel Tahli a fost cercetat si in Dosarul Foresta Nehoiu, in care Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de catre instanta suprema, in iunie 2010, potrivit HotNews.


Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la datele de 02.04.2015, respectiv 03.04.2015, a inculpaților:

YASSIN MOHAMAD, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
TAHLI FADEL, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă.

Inculpaților Yassin Mohamad și Tahli Fadel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 03 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție
”, arata DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22