Situația oficială a candidaturilor pentru șefia Parchetului General: Lazăr, singurul dosar complet

Laurentiu Gheorghe | 29.03.2019

Ministerul Justiției a anunțat vineri că sunt patru candidaturi pentru funcția de procuror general, Augustin Lazăr (singurul cu dosar complet), Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu.

Pe aceeași temă

Candidaturile depuse la Ministerul Justiției pentru selecția procurorilor pentru funcția vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sunt: Lazăr Augustin, Drilea – Marga Pompiliu Marian, Scutea Gabriela și Horodniceanu Daniel-Constantin, se arată într-un anunț pe site-ul Ministerului.

„Dosarele următorilor candidați trebuie completate, până luni, 01 aprilie 2019, ora 17,30, cu următoarele documente:

  • Drilea – Marga Pompiliu Marian: declarațiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

  • Scutea Gabriela - dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege;

  • Horodniceanu Daniel – Constantin - declarația din care să rezulte că nu are au un interes personal, ce influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege”, se arată în sursa citată.

După primirea documentelor, Ministerul Justiției va publica lista cu procurorii care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție precum și data susținerii interviului.

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru numirea unui nou procuror general al PÎCCJ, funcţie care va deveni vacantă în data de 28 aprilie, când se va încheia mandatul lui Augustin Lazăr. Procedura se desfăşoară între 13 martie şi 5 aprilie.

Mandatul actualului procuror general, Augustin Lazăr, se încheie în data de 28 aprilie, potrivit CV-ului său. Însă, Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a lui Lazăr din funcţie în 24 octombrie 2018. Între timp, Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, cerere care încă se judecă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22