Sloganul USR-PLUS „O Românie fără hoție”, interzis oficial în Dâmbovița pentru caracterul defăimător

Laurentiu Gheorghe | 12.11.2020

Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Dâmbovița a admis plângerea PSD și a decis joi eliminarea sloganului USR-PLUS „O Românie fără hoție” pentru că are „un pronunțat caracter defăimător”.

Pe aceeași temă

De asemenea, BEC Dâmbovița consideră că utilizarea unui asemenea slogan care conține sintagma „fără hoție” este de natură de a induce în eroare electoratul „transmițând indirect ideea că restul competitorilor electorali ar agrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul că aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”.

„În plus, utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinie proprie asupra competitorilor electorali și asupra materialului politic promovat de fiecare dintre aceștia, ceea ce are un potențial serios de a influența modalitatea de exercitare a dreptului de vot și, implicit, rezultatul alegerilor”, se mai arată în hotărârea BEC Dâmbovița.

PSD Dâmbovița a cerut Biroului Electoral să interzică USR-PLUS Dâmbovița ”să folosească mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege” și să constate ”incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015 ”În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură sau intoleranță”.

PSD Dâmbovița a depus plângere și pentru că USR PLUS „a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul «O Românie fără hoție», pe care era inscripționată și sigla acestei alianțe electorale”.

USR-PLUS a anunțat că va contesta decizia la Biroul Electoral Central.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22