Soarta lui Dăncilă, decisă vineri în partid. Ciolacu: În PSD, ar trebui să urmeze o reformă internă

Dora Vulcan | 10.10.2019

Căderea guvernului prin moțiune de cenzură poate fi începutul unei perioade tulburi în PSD, cel puțin pentru premierul demis, Viorica Dăncilă, al cărei loc la șefia partidului e pus sub semnul întrebării.

Pe aceeași temă

Deja taberele din PSD se pregătesc pentru confruntare în prima ședință CEx de după moțiune, anunțată pentru vineri, de la ora 18:30. Surse din partid, citate de Digi 24, susțin că se va pune în discuție atât șefia partidului, cât și candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Cel mai probabil vineri, în ședința CEx, se va cere un vot de încredere pentru Viorica Dăncilă.

În urma votului se va decide dacă Viorica Dăncilă mai rămâne sau nu în fruntea partidului și mai ales dacă va rămâne candidat al PSD la alegerile prezidențiale.

Numele Vioricăi Dăncilă este tipărit pe buletinele de vot, însă partidul poate să decidă să susțină un alt candidat.

”Este dezastru pentru noi să intrăm în alegeri fără Guvern și cu un candidat care ne poate duce pe locul 3 sau 4”, a explicat pentru Digi24.ro unul dintre liderii partidului.

Ciolacu cere reformă internă

”Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu, succesorul lui Dragnea la șefia Camerei Deputaților.

Primul contestatar al lui Dăncilă după căderea guvernului

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi Consiliul Judeţean și e unul dintre puternicii baroni ai partidului, este primul baron care a lansat critici la adresa lui Dăncilă.

”Am fost în Parlament când am votat şi am câştigat două moţiuni. Acum sunt în administraţia publică locală, când partidul din care fac parte nu a reuşit, prin conducerea lui, să gestioneze un asemenea subiect”, a spus Moldovan, potrivit Agerpres.

Reamintim că Dăncilă a declarat imediat după ce guvernul său a fost demis prin moțiune de cenzură că nu demisionează de la șefia PSD și că rămâne candidatul președintelui la șefia partidului.

„Moţiunea de cenzură a trecut, Guvernul a căzut, astea sunt regulile democratice. Luăm act de ceea ce s-a întâmplat. Vom vedea pe cine va desemna preşedintele României prim-ministru, cum va reuşi să constituie o majoritate. Le doresc succes în ceea ce au de făcut şi îmi doresc foarte mult ca finanţările pentru proiectele de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud să continue”, a mai spus Moldovan, potrivit Agerpres.

Premierul demis Viorica Dăncilă, a spus joi, după adoptarea moțiunii de cenzură a opoziției, că nu va face niciun pas înapoi de la șefia PSD, pentru că nu are ce să-și reproșeze.

Dăncilă spune că a adoptat măsuri bune pentru populație și că a ținut echipa PSD unită, după rezultatul la europarlamentare.

„După cum știți am fost aleasă prin Congres.

Rămân la șefia PSD.

Nu am cum să fac un pas în spate și nu voi face un pas în spate.

Nu îmi reproșez nimic. Am ținut după europarlamentare o echipă unită, împreună cu colegii am adoptat măsuri bune pentru populație. Nu am ce să îmi reproșez. Ca un guvern foarte bun (întrebată cum va rămâne în istorie – n.r.)”, a afirmat Viorica Dăncilă, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată de către Parlament.

Moțiunea de cenzură a opoziției a fost adoptată joi de parlament cu 238 de voturi pentru,

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22