Soarta lui Shhaideh și Plumb, discutată luni, în BP al PSD. Bădălău: sunt miniștri serioși

Dora Vulcan | 23.09.2017

Conducerea PSD va discuta luni, in Biroul Permanent, despre cazul vicepremierului Sevil Shhaideh si ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a anunțat la RFI presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau.

Pe aceeași temă

 

 

 

El spune că Shhaideh si Plumb sunt "doi ministri foarte buni, cu experienta vasta", declarandu-se convins ca actele normative vizate de ancheta DNA au fost "intocmite corect".

 

 

 “Privim cu îngrijorare. Luni vom avea o discuţie la partid, în cadrul Biroului Permanent, în care vom analiza cu atenţie absolut toate datele”, a spus Niculae Bădălău la RFI.

 

 

“Încă o dată, decizia este una politică şi se va lua în cadrul Biroului Permanent. Vom avea toate datele, deocamdată n-avem toate datele şi în urma unei discuţii, pentru că suntem un partid democratic, vom lua decizia”, declară el, cu privire la posibilitatea înaintării demisiei din guvern a celor două.

 

 

 

Shhaideh şi Plumb, “doi miniştri serioşi”

 

 

 “Da, există decizia, dar în acelaşi timp, aşa cum le cunosc eu şi pe doamna ministru Plumb şi pe doamna vicepremier Shhaideh, sunt nişte oameni, nişte miniştri extrem de serioşi, cu putere de muncă şi care au făcut extrem de multe lucruri bune. Asta-i şi cauza pentru care mă miră această acţiune, am rămas total surprins, fiind unul din miniştrii cei mai buni ai Cabinetului, cu o experienţă îndelungată. Nu uitaţi că doamna Plumb e la al treilea mandat de ministru, dacă nu mă înşel, doamna Shhaideh la al doilea mandat, secretar de stat, ministru în Guvernul Grindeanu, ministru în Guvernul Tudose, deci cu o experienţă vastă. Asta-i şi cauza pentru care am îndoieli vizavi de un act administrativ, pentru că am înţeles că despre asta-i vorba, că ar fi făcut greşeli pe un act administrativ”, afirmă Niculae Bădălău cu privire la posibilitatea ca PSD să le recomande celor două să ia o anumită decizie. 

 

El precizează că “discuţia este pe două acte administrative, întocmite acum patru ani. La experienţa dânselor, eu sunt convins că au avut motivare şi au respectat procedurile corecte, pentru că-s doi miniştri foarte buni, cu experienţă vastă. Nu cred că cineva s-a hazardat într-un act administrativ, într-o Hotărâre de Guvern, să o dea total în contradicţie cu legea”.

 

“Eu nu pot să spun dacă-s vinovate sau nevinovate, dar ţinând cont de experienţa dânselor, am convingerea că dânsele n-au întocmit… dacă era un ministru la primul mandat, care n-avea experienţă, gândeam, dar ţinând cont de experienţa dânselor, sunt convins că documentele au fost întocmite corect. E părerea mea. Acum, nimeni nu poate să spună vinovat sau nevinovat decât un judecător”, declară liderul PSD.

 

 

Sevil Shhaideh este urmărită penal într-un dosar vizând transferul ilegal al unei părţi a insulei Belina şi braţului Pavel din proprietatea statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman. Ulterior, părţile respective au fost închiriate ilegal unei firme private.

 

În cazul Rovanei Plumb, DNA cere avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale în acelaşi dosar. La data comiterii faptelor, Plumb era ministrul Mediului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22