Social-democratii, comunicate in serie care abat atentia de la minciuna lui Ponta in problema majorarii salariilor demnitarilor

M. B. | 10.07.2015

Pe aceeași temă

Social-democratii au transmis vineri un val de communicate in care incearca sa abată atentia de la afirmatia falsă a premierului, care spunea că nu a fost informat despre ordonanța privind creșterea salariilor demnitarilor, și să scoată vinovată Administrația Prezidențială de confuzia apărută.

 

Premierul Victor Ponta a susținut că nu a fost de acord cu ordonanța de creștere a salariilor demnitarilor, ea fiind rodul colaborării dintre președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Gabriel Oprea. Liderul UNPR l-a contrazis însă, spunând că premierul a fost cel cu ideea.

Vicepremierul sustine ca proiectul in cauza a fost creat cu ceva timp in urma, iar “ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta”. Liderul UNPR a mai precizat ca Ponta si Iohannis “s-au pus de acord in principiu”, insa premierul avea rezerve ca seful statului va sustine Ordonanta, potrivit Mediafax.

 

Gabriela Firea: Presedintia a avut o comunicare bizara

 

 

''Salarizarea demnitarilor este o chestiune care se leagă de legea salarizării din sectorul bugetar. Guvernul acest lucru l-a susţinut. În ceea ce priveşte ordonanţa despre care se discută în aceste zile, pare să fi fost totuşi un joc incorect făcut de cei din jurul preşedintelui, care l-au împins pe acesta să se delimiteze indirect de măsură, prin consilieri, după ce a susţinut-o public înainte chiar de adoptarea în Guvern. Tocmai de aceea s-a creat o problemă de comunicare, în condiţiile în care premierul a crezut că a existat o discuţie între domnul Oprea şi domnul Iohannis, iar domnul Oprea a crezut că a fost un acord al premierului Ponta cu preşedintele. Comunicarea Preşedinţiei pe subiect a fost un pic bizară'', susține Gabriela Firea,  într-un comunicat, citată de Agerpres.

 

Lia Olguta Vasilescu (vicepresedinte PSD): "Am vazut declaratiile de ieri seara ale domnului Mihalache. Mi s-au parut incorecte in conditiile in care presedintele Iohannis a declarat public, inainte de adoptarea OUG in Guvern, ca sustine respectiva masura. Mi s-a parut un comportament incorect fata de Guvern. A parut un fel de capcana.

 

In aceste conditii, a fost intelept ca premierul sa anunte revenirea asupra deciziei. Premierul nu s-a delimitat de decizie. A spus ca trebuie tratata la pachet cu toate salariile din sectorul bugetar. In acelasi timp, a fost de acord si cu aceasta separare, daca exista acordul cu presedintele. Dupa delimitarea domnului Mihalache, delimitare incorecta, era normala decizia anuntata ieri seara de premier.

 

Salarizarea demnitarilor, dupa cum se stie de cateva luni, va fi reglementata in acelasi timp cu toate salariilor din sectorul bugetar. Prioritatea noastra sunt salariile mici", a spus Vasilescu, citată de Hotnews.

Claudiu Manda (deputat, presedinte PSD Dolj): "Pe aceeasi tema, presedintele a spus public una, iar principalul sau consilier, Dan Mihalache, a spus altceva. Intr-o astfel de situatie, decizia premierului Ponta, de a reveni asupra masurii era fireasca. Salarizarea demnitarilor, dupa cum se stia deja, va fi reglementata la pachet cu toate salariile din sectorul bugetar. A existat insa o problema de comunicare la presedinte, iar acest tip probleme ar trebui si ele rezolvate. Daca tot vorbim despre coerenta", citat de Hotnews.

 

CITITI SI: UPDATE Divergente in coalitia de guvernare. Oprea sustine ca Ordonanta privind salariile demnitarilor a fost ideea lui Victor Ponta. Premierul: Nu am fost de acord cu ea

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22