Social-democrații, cu cuțitele pe masă după eșecul lui Dăncilă din primul tur al prezidențialelor

Laurentiu Gheorghe | 12.11.2019

Marți la ora 16:00 are loc ședința CEx a PSD după primul tur al alegerilor prezidențiale, liderii cerând executarea baronilor considerați răspunzători pentru rezultatul slab al Vioricăi Dăncilă.

Pe aceeași temă

În discuțiile purtate în format restrâns între liderii PSD de luni și marți dimineața s-au exprimat reacții dure împotriva baronilor și primarilor care n-au obținut scorurile scontate la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, care pornesc de la sancțiuni până la demiteri sau chiar excluderi din partid.

Luni dupa amiaza, presedintele PSD, Viorica Dancila, a confirmat ca se face o analiza la nivelul partidului, însă a precizat pentru presă că nu se gandeste sa ii excluda din partid pe presedintii de organizatie unde nu s-a obtinut procentul asumat.

„Nu venim cu ideea de a face excluderi. Vom judeca fiecare judet, fiecare localitate in parte. Fiecare presedinte de organizatie trebuie sa justifice rezulatul obtinut, ce a mers, ce nu a mers. Este o analiza normala dupa alegeri", a spus Dancila.

„Au fost discuții ce facem mai departe. S-au aruncat multe idei. Teodorovici a susținut varianta radicală, să tăiem capete. A cerut peste tot. Unii vor sa fie sancțiunile maxime pentru filiale dar nu in raport cu scorul, ci in raport cu potentialul, cat ar fi trebuit sa ia. O sa se discute in CEX”, scrie un site apropiat PSD, citând surse participante la discuțiile din sediul din Kisellef, la care a participat și candidatul PSD, Viorica Dăncilă, care nu și-a anunțat încă preferințele.

„Au fost scoruri surprinzatoare de la unele judete, Vrancea, Vaslui, Bacau, Valcea. Se bateau cu caramida in piept ca stiu ei, ca au toata metoda. Nu pot sa explice acum ca au pierdut pentru ca au gresit. Daca 10 filiale au castigat, tu cum ai pierdut? Nu poti sa explici, nu ai cum. Ori n-ai vrut, ori n-ai fost in stare. Nu poti sa dai chix, ca dadeau chix toti daca era ceva in neregula”, au mai spus sursele citate.

Referitor la presedintii de organizatii care nu au performat la alegeri, Eugen Teodorovici a spus ca luni si marti se va discuta despre acest lucru. „Sa vedem motivele pentru care scorul asumat nu a fost atins", a spus fostul ministru.

Comentand rezultatul din diaspora, Teodorovici a precizat ca aceasta este o zona in care PSD trebuie sa aiba mai multe actiuni.

Pentru excludere din partid sunt vizați fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, și proaspătul reîntors la matcă, Cozmin Gușă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22