Socialiștii europeni, de acord cu o dezbatere a cazului Ponta in Parlamentul Uniunii

M. B. | 09.06.2015

Pe aceeași temă

Socialiștii din Parlamentul European (PE) sunt de acord cu dezbaterea în plenul Parlamentului a cazului Victor Ponta, care a fost pus sub urmărire penală, anunță pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan.

 

”Procesul verbal al ședinței plenare de ieri a Parlamentului European arată că Grupul PPE a cerut dezbaterea situației din România iar socialiștii europeni au fost de acord.

Victor, te-au lăsat!”, scrie Mureșan, purtător de cuvânt al PPE.

 

 

Plenul Camerei Deputatilor a respins cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta, proiectul de hotarare prin care se respingea cererea de urmarire penala fiind adoptat cu 231 voturi pentru si 120 impotriva. Ieri, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ solicitarii DNA. 

 

Reamintm că Manfred Weber, liderul grupului popular european, a propus luni discutarea de urgență a cazului Victor Ponta și a situației politice create în România de urmărirea penală a acestuia, declarându-se îngrijorat de faptul că partidele aflate la putere la București vor să blocheze investigarea premierului Ponta.

 

“Președintele PPE, Manfred Weber, a preluat solicitarea pe care am făcut-o dimineață de a avea o dezbatere despre situația din România în reuniunea plenară. Ca și-n cazul Ungariei lui Orban Viktor, Parlamentul European a decis să investigheze abuzurile lui Victor Ponta în comisia de libertăți civile (care anchetează derapajele statului de drept) și, după aceea, să voteze o rezoluție în plen. Ponta trebuie chemat să dea socoteală! Voi vorbi în această seară, în plenul de la Strasbourg, despre agravarea crizei politice de la București”, a scris pe contul său de Facebook europarlamentarul Cristian Preda.

 

Liderul popularilor europeni a postat luni, pe Twitter, mai multe mesaje referitoare la cazul Ponta:

 

“Este inacceptabil că premierul Ponta vrea să folosească majoritatea parlamentară pentru a obstrucționa justiția. Este acuzat de fraudă”, spune Weber, într-una din aceste postări.

 

“Trebuie să li se permită procurorilor să ancheteze fără restricții și să facă lumină în ceea ce privește acuzațiile aduse premierului României”, mai spune în alt mesaj, după ce într-o altă postare se declarase deja îngrijorat de informațiile venite din România și considera inacceptabil faptul că socialiștii vor să blocheze investigația ce-l priveste pe Ponta.

 

CITIȚI ȘI: 

 

Cazul premierului Romaniei va fi discutat in Parlamentul European. Manfred Weber se declara ingrijorat de ce se intampla la Bucuresti si cere Puterii sa nu obstructioneze justitia

VIDEO Premierul Ponta AMENINTA Opozitia cu masuri de FORTA si contra-manifestatii. Ministrul Justitiei: Liberalii pot raspunde penal daca organizeaza manifestari politice ILEGALE

Tariceanu vrea o comisie speciala pentru evaluarea democratiei: Puterea judecatoreasca ataca permanent independenta Parlamentului

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22