Socialiștii europeni: Sperăm ca guvernul român să urmeze recomandările Comisiei de la Veneția

Redactia | 18.12.2018

Grupul socialiștilor ”speră ca guvernul României să urmeze recomandările formulate de Comisia de la Veneția, așa cum primul ministru a confirmat că se va face atunci când a vorbit în PE în luna octombrie.”

Pe aceeași temă

Declarația a fost făcută de un purtător de cuvânt pentru grupul Socialist și Democrat (S&D) din Parlamentul European, din care face parte și PSD, pentru Radio Europa Liberă.

Într-o declarație consemnată de jurnalistul Dan Alexe, purtătorul de cuvânt citat a mai spus că „avem încredere în Președinția română a Consiliului UE. Președinția vine într-un moment crucial pentru UE, odată cu Brexit, viitoarele alegeri europene, și după eșecul actualei președinții austriece în a realiza progrese în domenii importante”.

Comisia de la Veneția a cerut autorităților de la București să revină asupra modificărilor aduse legilor Justiției, în special, în ceea ce privește numirea și revocarea procurorilor șefi ai principalelor parchete – DNA, DIICOT și Parchetul general. Solicitările apar în Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, făcut public vineri.

Comisia cere ca în procedură să fie menținut rolul președintelui României și al CSM pentru a echilibra influența ministrului justiției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22