Socol, protejatul lui Hrebenciuc, propunerea PSD/ALDE pentru postul de viceguvernator BNR

E.b. | 02.03.2017

Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al fostului premier Victor Ponta, este luat in calcul pentru functia de viceguvernator al BNR,

Pe aceeași temă

 
 
 


Unul dintre motive: el a contribuit la programul de guvernare al PSD, au precizat surse social-democrate pentru News.ro.

 

Cristian Socol este un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, care il considera un protejat de-al sau, potrivit unor stenograme DNA publicate in 2014.

 

Numele lui Cristian Socol a mai fost vehiculat, la momentul formarii Guvernului Grindeanu, pentru a prelua conducerea Ministerului de Finante sau a Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

 

Pentru postul de viceguvernator al BNR va fi desemnata o persoana din partea PSD, agreata si de ALDE in cadrul sedintei coalitiei de guvernare, transmite News.ro

 

Cristian Socol este economist si preda la Academia de Studii Economice (ASE).

 

 

 

 "E copil de-al meu"

 

 

"Este consilierul premierului pe economic, e copil de-al meu. L-a crescut pe Andrei (Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc - n.red.), l-a adus asistentul lui in primul an, e din familie, cum ar veni", a afirmat Hrebenciuc despre Cristian Socol, potrivit stenogramelor din ordonanta DNA in dosarul liderului PSD.

 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca vineri va avea loc sedinta coalitiei de guvernare PSD-ALDE, printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi aflandu-se si functia de viceguvernator al BNR, ramasa vacanta dupa demisia lui Bogdan Olteanu.

 

"Vineri, la ora 10:00, la sediul PSD din Kiseleff, o sa avem o sedinta a coalitiei si acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discutiei. Sper sa stabilim si pe cine am putea sa sustinem acolo", a precizat liderul PSD.

 

De asemenea, intrebat daca pentru functia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coalitiei, presedintele social-democratilor a spus: "Eu asa cred ca ar trebui sa fie".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22