Soferul lui Valcov a povestit instantei cum ii cara acestuia gentile cu bani

Dora Vulcan | 23.11.2016

Fostul sofer al lui Darius Valcov a sustinut miercuri, in fata instantei, ca a dus genti cu bani in apartamentul, masina sau seiful fostului ministru dar ca s-a ocupat in acelasi timp si de curatarea hainelor murdare ale acestuia, "din prietenie" si ca sa raman director al unei firme din subordinea Consiliului Local Slatina.

Pe aceeași temă

 

 

 

In 2015 Darius Valcov a fost trimis in judecata in doua dosare instrumentate de DNA. Unul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar altul la Tribunalul Olt. Valcov este inculpat pentru trafic de influenta si luare de mita.  

 

 

Lucian Susala, fost sofer al lui Valcov dar si fost director al unei societati avand unic majoritar Consiliul Local Slatina - Imobiliare Consloc, a fost audiat miercuri in calitate de martor, la Tribunalul Olt, unde se judeca pe fond un dosar instrumentat de DNA in care Darius Valcov este inculpat pentru luare de mita, transmite Agerpres.

 

 

 

La termenul de miercuri a mai fost audiat si varul primar al lui Valcov, Bogdan Langa, fost director la Compania de Apa Olt, societate al carei actionar majoritar este Consiliul Local Slatina.

 

 

 

Cei doi, Susala si Langa au declarat miercuri in instanta ca isi mentin declaratiile date in fata procurorilor DNA, dar in timp ce Langa a spus ca nu a vazut si nu a auzit de gentile cu bani duse de Susala in apartamentul despre care ambii martori au afirmat ca era acela in care locuia Valcov la Slatina, Susala a vorbit de gentile cu bani duse pentru Valcov si despre diferitele lucruri facute pentru acesta.

 

 

"In anul 2014, Sorin Paduraru (n.r. - om de afaceri din Slatina, denuntator) mi-a pus in portbagaj o geanta din material textil de culoare inchisa, destul de voluminoasa, pe care am dus-o in apartamentul (n.r. - unde martorii afirma ca locuia Valcov) (...), unde am si numarat banii care se aflau in ea. Erau intre 1,6 si 2 milioane lei, nu imi aduc aminte exact. Geanta cu bani am lasat-o in apartament si nu stiu ce s-a intamplat cu ea . (...) Numaram de fiecare data banii, pentru ca atunci cand ma intalneam cu Darius Valcov trebuia sa ii spun cati bani erau si de la cine", a declarat Susala.

 

 

El a mai spus ca a numarat banii in prezenta lui Langa, care a intrebat de la cine sunt si a primit un raspuns, insa Langa a sustinut ca nu a vazut vreo geanta cu bani in locuinta lui Valcov, iar gentile de pe care le lua si le aducea Susala in apartamentul lui Darius Valcov erau pline cu "pantofi, haine murdare, haine aduse de la curatatorie".

 

 

Lucian Susala a afirmat in fata completului de judecata ca s-a ocupat, "la indicatiile" lui Valcov, de renovarea unui hotel din Slatina, a dus la el acasa o punga de cadouri in care se aflau bani de la un om de afaceri si apoi i-a dat punga cu bani lui Valcov, a dus seiful lui Valcov din apartamentul fostului ministru intr-o casa din Slatina, punea si lua bani din seif, se ocupa de curatarea hainelor lui Valcov.

 

 

Potrivit lui Susala, atat hotelul renovat cat si spalatoria de haine erau ale lui Valcov, dar in documente proprietarii erau alte persoane. "Ma ocupam de curatarea hainelor lui Darius Valcov, le duceam si le luam de la spalatorie dar aceasta firma era tot a lui Valcov", a spus Susala.

 

 

Instanta a dat un nou termen in acest dosar, pe 11 ianuarie 2017, atunci cand urmeaza a fi audiati ca martori fostul sef de cabinet al lui Valcov, Catalin Rotea, precum si Bogdan Timofte, om de afaceri a carui firma a realizat renovarea hotelului din Slatina ce ar fi apartinut de fapt lui Valcov.

 

   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22