Sondaj CSCI: Presedintele Klaus Iohannis conduce topul increderii populatiei, dar a pierdut 19 procente in 8 luni

Fara Autor | 18.08.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis este în continuare politicianul în care românii au cea mai mare încredere (59%), dar în cele opt luni scurse de la preluarea mandatului a pierdut 19 procente, potrivit unui sondaj realizat de CSCI (Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic) și dat publicității pe site-ul infopolitic.ro.

 

Potrivit sondajului, Iohannis a pierdut 10 procente numai în luna iunie.

 

Potrivit sondajului citat, președintele Klaus Iohannis este urmat, în ceea ce privește încrederea românilor în personalitățile politice, de Sorin Oprescu, care, cu 40% în august 2015, se situează la același nivel din decembrie anul trecut.

 

Premierul Victor Ponta beneficiază, în august, de 35% încredere, comparativ cu 36% în decembrie 2014, iar Călin Popescu - Tăriceanu - 33%, față de 36%.

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% dintre români spun că ar vota Noul PNL (PNL+PDL), iar 37% ar vota PSD.

 

UDMR și Partidul M10 al Monicăi Macovei ar fi votate de 5% dintre români, iar ALDE, PMP și PRU ar câștiga, fiecare, câte 3% din voturile românilor. UNPR ar fi votat de 2% dintre români, conform cercetării CSCI.

 

 

Studiul a fost realizat în perioada 10 — 17 august, pe un eșantion de 1.021 persoane. Tipul eșantionului: național, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Eroarea limită este de plus/minus 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%. Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI.

 

Evoluția în ultimele opt luni a încrederii în politicieni:

 

 

De asemenea, sondajul prezintă și evoluția părerii oamenilor în ceea ce privește economia în timpul guvernării Victor Ponta. procentul celor care cred că economia s-a îmbunătățit a crescut cu 8 puncte procentuale, iar al celor care cred că s-a înrăutățit a scăzut cu 5 puncte procentuale:

 

Reamintim că, potrivit România Curată, Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic este un proiect al Fundaţiei Multimedia, echipa de conducere a fundaţiei fiind formată din: Bogdan Teodorescu – preşedinte de onoare, Dan Sultănescu – director executiv, Dana Sultănescu – director de analiză, Anny Blas – director executiv, Leo Sultănescu – director de cercetare. Majoritatea sunt sau au fost consilieri ai lui Victor Ponta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22