Sondaj CURS: 90% dintre cei care merg la referendum vor vota pentru redefinirea familiei

Redactia | 05.10.2018

În mai puţin de 24 de ore românii sunt chemaţi să voteze la referendumul de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei. Cel mai recent sondaj de opinie, întocmit de CURS, arată detalii interesante privind posibilitatea ca referendumul să nu fie validat dacă cei care spun că vor vota ”nu” ar decide să nu se prezinte la vot.

Pe aceeași temă

 

 

În acest weekend românii sunt chemați la vot pentru modificarea Constituției României în conformitate cu decizia Parlamentului prin care familia se bazează pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie și nu așa cum este acum căsătoria liber consimțită între soți.

 

CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) a realizat un Sondaj între 20 septembrie și 1 octombrie pe un eșantion de 1067 de persoane reprezentativ pentru populația României cu drept de vot în vârstă de 18 ani și peste, scrie stiripesurse.ro.

 

Marja maximă admisă de eroare statistică este de 3%. Sondajul a fost realizat la domiciliul respondenților. Sociologii CURS estimează o prezență la vot de 34%.

 

Dintre cei care au exprimat o părere, 90% au spus că vor vota pentru modificare.

 

 Pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de un număr de voturi valabil exprimate de 30% din populaţia României. CURS estimează o prezență la vot de 34%, ţinând cont de fenomenul migrației dar si de alți factori sociologici.

 

Dintre cei care spun că vor participa la vot, 90% anunţă că vor vota DA, în timp ce alţi 10% NU. Televiziunea B1 TV comentează opțiunea negativă și o corelează cu posibilitatea neparticipării la vot a celor care au această opțiune și, în aceste condiții, referendumul ar putea fi invalidat. 

 

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22