Sondaj IMAS: Doar 35% dintre romani mai au incredere in spitalele de stat

Vlad Toma | 31.05.2016

Problemele descoperite recent in spitalele romanesti au zdrucinat increderea romanilor in reteaua de sanatate publica, conform unui sondaj realizat de IMAS împreună cu Centrul pentru inovaţie în medicină.

Pe aceeași temă

 

Spitalele de stat se află pe ultimul loc în topul increderii romanilor, doar 35% dintre respondenti declarand ca au incredere in spitalele publice, conform sondajul IMAS, citat de Romania Actualitati.

 

66% dintre respondenti au destul de multă şi foarte multă încredere în medicii din România. Increderea in spitalele private este de asemenea destul de mare, 65% dintre romani avand destul de multă şi foarte multă încredere in acestea.

 

Conform respondentilor, principalele probleme ale sistemului public de sanatate sunt: coruptia si mita (20,7%), lipsa echipamentelor (19%) si salariile mici (12,8%).

 

Rezultatele sondajului sunt probabil consecinta ultimelor dezvaluiri legate de Hexi Pharma, firma care vindea dezinfectanti diluati in spitalele romanesti. 

 

Mai multe institutii aflate in subordinea Guvernului au efectuat zilele trecute controale in spitalele din Romania. 

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de Hexi Pharma.

 

PICCJ a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22