Pe aceeași temă
Potrivit unui sondaj IRES realizat pe 14 şi 15 mai şi citat de Agerpres, 70% dintre respondenţi nu îşi permit din raţiuni financiare să aleagă o hrană sănătoasă, iar 19% din lipsă de timp.
În privinţa alimentelor pe care le cumpără din magazine, 76% dintre persoanele chestionate sunt atente la termenul de valabilitate al produselor, 69% la modul în care arată acestea, 39% la ambalaj, 57% la preţ, iar 81% acordă o atenţie deosebită mirosului.
Referitor la masa cea mai importantă din timpul zilei, 30% dintre respondenţi indică prânzul, 15% - micul dejun, 7% - cina, în timp ce 22% apreciază că toate cele trei mese ale zilei sunt la fel de importante.Cei mai mulţi dintre respondenţi (89%) servesc masa de prânz acasă, 9% la serviciu, iar 1% la restaurant.
Potrivit sondajului, merele sunt fructele preferate de 56% dintre respondenţi, bananele de 10%, portocalele de 7%, perele de 6%, iar căpşunele de 4%. 45% dintre aceştia consumă zilnic fructe, în timp ce 39% răspund cu "de câteva ori pe săptămână", iar 9% - "de câteva ori pe lună".
Roşiile sunt legumele pentru care optează 36% dintre persoanele intervievate, iar pentru morcovi - 18%. Consumul de cartofi este preferat de 8% dintre respondenţi, iar fasolea de 5%.